• 9.373.522 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Austin Jennings

Met onder meer: Emily Sweet, Bradford Thomas en Bruno Veljanovski

Plot Eight Eyes

"VINEGAR SYNDROME’S DEBUT PRODUCTION MELTS RETINAS WITH EIGHT EYES"

Wanneer Cass stemmen begint te horen terwijl ze met haar man Gav door voormalig Joegoslavië trekt, wijt ze dit aan reisstress en barsten in haar nieuwe huwelijk. Als het koppel echter op een ongeplande sight seeing-expeditie gaat met een mysterieuze inwoner genaamd Saint Peter, vermoedt Cass al snel dat achter zijn beloften om hen een "authentieke" rondleiding door zijn thuisland te geven een veel duisterder doel schuilgaat. Wanneer Gav vermist raakt, wordt Cass al snel meegesleurd in een paranoïde web van manipulatie en moord, waaruit zelfs de dood geen ontsnapping biedt.

avatar van joolstein

joolstein

"The water puts us back together. The dead mend, the living weave"

Ooit gehoord van; "The Last Drive-In with Joe Bob Briggs"? Een Talk Show over Horror B-films en interviews met de sterren uit deze films op Shudder. De bedenker en regisseur van die serie Austin Jennings regisseerde ook deze eerste coproductie voor Vinegar Syndrome Pictures (de productietak van het videodistributiebedrijf) Eigenlijk niet zo gek dus dat deze film zo in die show of op het label zal passen… !

Gav (Bradford Thomas) en Cass (Emily Sweet) (en de enige twee Amerikanen in de film) zijn op een uitgestelde huwelijksreis en hebben als twijfelachtige beslissing, gekozen voor Servië als bestemming Als ze besluiten om een huwelijksfeest bij te wonen, komen ze de extraverte Saint Peter (Bruno Veljanovski) tegen. Hij nodig hen uit om als gids zijn het land te laten zien. Dus van Belgrado naar Skopje. Eerste stop...euh…een verlaten fabriek in Noord- Macedonië... oink.

De film zelf? Is een mix van stijlen. Een soort onstuimige liefdesbrief aan Grind-en-exploitatiefilms uit de jaren '70. Vol occulte psychedelische vreemdheid die alleen maar was te zien in de Seventies. De Amerikaanse-vreemdeling-in-een-vreemd-land-trope met een Texas Chainsaw Massacre-einde. Oftewel ken je voorgaande horrorgeschiedenis. Geschoten op 16 mm en Super 8, en gefilmd in en op locaties in Servië en Macedonië. Het bezit een retro-look maar er is gewoon moderne technologie! Tja Gav en Cass waren heel toevallig...hipsters!

De eerste helft van de film brandt langzaam, veel gereis en het leren kennen van de personages. Moest ook best een beetje in de film komen! Het is pas in het tweede gedeelte dat je meer in de horrorsferen belandt. Maar voor degenen die denken dat er opeens stromen bloed en gore zijn te zien worden enigszins teleurgesteld want de film is redelijk ingetogen! Het is zeker niet zo wild als dingen die we twintig jaar geleden zagen, en ook niet zo magisch als TCM.

Wel is het een mooi soort eerbetoon. De regisseur toont grote toewijding bij het opbouwen van zijn wereld en de sfeer die hij probeert te creëren overwint de tekortkomingen in het script en het gemis van meer gore. Absoluut mijn ding en fans van het horrorgenre moet dit zeker aanspreken.

avatar van ibendb

ibendb

Eight Eyes is alweer een verrassing geworden.

Qua verhaal is er weinig nieuws: een koppel trekt rond in Servië waar ze een local ontmoeten. Die leidt hen rond in zijn thuisland en ze vormen een vriendschap, tot er meer en meer vijandelijke houdingen worden aangenomen.

Het is vooral de stijl en toewijding waarvan de film het moet hebben. De prachtige grain van 16mm film gemengd met enkele psychedelische visuals zijn om van te smullen. Ook de score is noemenswaardig met veel synths voor een aparte sfeer. Het verhaal komt traag op gang maar ik verveelde me allesbehalve. Dialogen zijn goed geschreven en uitstekend vertolkt door de cast. Vooral van Bruno Veljanovski ben ik positief verrast. Met zijn ingetogen excentriciteit heb ik me gigantisch hard vermaakt.

Naar het einde toe wordt het wat te vaag en wordt er vooral op de bizarre visuals gefocust. Hierdoor kom je nogal bedrogen uit. Echte horrorfans zullen het wat teleurstellend vinden aangezien de gore ook best timide blijft. De film is niet bang om campy uit de hoek te komen, wat ik wel kon appreciëren.

avatar van perceived

perceived

Leuk! Aanradertje voor de lieffhebbers van Retro-Horror.

avatar van Basto

Basto

• 11938 berichten

Beetje een wannabe Hostel. Het is wel ongemakkelijk en horror is het ook wel. Maar cinematografisch is het matig en we hebben het allemaal al zo veel vaker en meestal beter gezien.

Kleine 3*

avatar van Corcicus

Corcicus

Jammerlijke rommel die niet gemaakt had moeten worden.