• 9.377.914 stemmen

Geregisseerd door: S.J. Clarkson

Met onder meer: Dakota Johnson, Sydney Sweeney en Celeste O'Connor

Releasedatum: 15 februari 2024

Plot Madame Web

"Her web connects them all."

Cassandra Webb is een ambulancemedewerkster uit Manhattan. Nadat ze betrokken raakt bij een ongeluk, ontdekt ze haar gave als helderziende. Wanneer ze geconfronteerd wordt met haar verleden, sluit ze een verbond met de vrouwen Julia, Anya en Mattie, die een grootse toekomst in het verschiet hebben. Maar dan moeten ze wel de gevaren van het heden, in de vorm van de schurk Ezekiel, zien te overleven.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 15 februari 2024 in de bioscoop (Sony Pictures Releasing via Universal Pictures International Netherlands)

Eerste pittige reacties na 'Madame Web' première zijn bekend | FilmTotaal

Ik ga er niet meer naar de bios voor. Zie 'm later dit jaar wel een keer thuis.

Dit soort films vermoorden het superheldengenre.

avatar van Basto

Basto

• 11957 berichten

Dan juich ik deze film toe.

Basto schreef:

Dan juich ik deze film toe.

Haha idd.

Je weet vooraf al dat dit zooo slecht gaat worden. Maar ook dat het weer in IMAX draait en massaal bezocht gaat worden.

avatar van Chin4thefilm

Chin4thefilm

Toch wel een draak van een film helaas. Tergend saai en een verschrikkelijke badguy. Serieus wat is er met zijn stem aan de hand? Hij klinkt als zo'n stemmetje die uit mijn GI joe pop kwam vroeger.

3.9 op IMDb

avatar van Number23

Number23

Wordt vervolgd.

Ben benieuwd, als jij hier niet positief over kan zijn is de film niet meer te redden denk ik

Ga de film vanavond ook checken, maar vind de cijfers hier best shocking.

Number23 schreef:

Ga de film vanavond ook checken, maar vind de cijfers hier best shocking.

Nou dankjewel voor het compliment

Ja daar heb je gelijk in, maar Film totaal geeft drie sterren aan.

Hopen die meevalt

Wordt vervolgd.

Eigenlijk is dit niet eens echt Marvel. Het is een Sony/Marvel productie en die zijn bijna allemaal ruk. Neem aan dat zelfs jij Venom en Morbius niet zo heel goed vond.

The Oceanic Six schreef:

Zowaar is het nu pauze in de bioscoop.

Later schrijf ik de resencie.

Geloof het of niet de start van de film, begint heel anders als ik verwacht had.

En er spelen ook een aantal, bekende en hele goede spelers in mee.

Maar ik weet jij Venom met Tom Hardy en Morbius met Jared Leto vond tegenvallen.

Sorry maar die vind ik onderschat en ik beide Venoms en Morbius waanzinnig goed.

• 2079 stemmen

Graag wil ik bij deze film, nog meer moeite nemen.

Om een bredere uitleg te geven.

Enige tijd geleden, ook hier zichtbaar, op mm stond een artikel.

Van James Cameron de wereld beroemde film maker.

Die signaleerde dat bij veel nieuwe films.

Tegenwoordig een soort mode gril is geworden.

Het express bashen van films.

Door resenten en kijkers die zich hierdoor laten meenemen in deze negativiteit.

Zelf was deze film samen met de Marvels films van Marvel.

Waarvan ik dacht, die zou tegenvallen.

The marvels heb ik als score een 3,5 sterren gegeven.

En snap ik uiteraard de kritiek, maar goed smaken verschillen nu eenmaal.

Maar nu Madame web.

Zoals ik zei, ook ik ging naar deze film,en ik was ook gezien de trailer niet enthousiast.

De film start:

En begint zeer avontuurlijkven zeer verassend, ook is de film een mix van vooral een knappe thriller.

Dit was volledig onverwacht.

Het thriller effect.

De aktie is iets minder spectaculair.

Vergeleken met bijvoorbeeld de Spiderman films en Spider-Man No way home.

Wel zit er gedoseerd een aantal spectaculaire akties in.

Die niet mis zijn.

Ook de hoofdrol speelster Dakota Johnson van de Peanut butter Falcon ook een prachtige film en speelt subliem ook als Madame web.

Een klasse actrice.

Daar komt bij de acteur Adam Scott een fantastische acteur, ook in deze film.

En de Super schurk Tahar Rahim die bekend is van ook de prachtige film naast Omar Sy Samba.

Speelt in deze film, de Superschurk verassend goed.

Ook zit er de nodige ontroering in deze film.

Betreffende Madame web en de drie tieners, die geen chick flick ervan maken, wat ik eerst dacht.

Ook met de drie tieners heeft ontroerende kanten.

Ook sluit de film naadloos aan op de verhaal lijn van de films van Spiderman.

Waarvan Adam Scott hierin Ben Parker speelt en Emma Roberts Mary Parker speelt.

Ook het verhaal van Peter Parker wordt duidelijk in deze film.

Ook de blik in de wereld van de Ambulance medewerkers.

Is prachtig en ontroerend.

Omdat Madame web ook Ambulance verpleegkundige is.

De drie tieners hebben hun verassende elementen in deze film.

Ook onverwacht, geen chick flick gehalte.

Ook heeft deze film spirituele kanten.

En er zitten met Madame web een aantal verassingen in, wat betreft haar Super krachten.

Ook de Spinnen zijn prachtig gemaakt in deze film.

Lieve mensen laat je niet in gek maken, over negativiteit van deze film.

Het is de outsider van het jaar.

En een geheel andere kant laat ook Marvel zien.

Zoals film totaal ook schreef.

De film muziek is ook schitterend.

En een van de soundtracks van de helaas zo jong overleden lead zangers van The Cranberries Dolores O Riordan met het liedje Dreams.

Is zo toepasselijk en wonder schoon.

Ik en mijn zoon hebben genoten van deze juweel.

Deze film verdient niet, deze negatieve shit.

Een film waarvan ook Marvel zoveel meer credits verdient en ook de cast.

Die met elkaar geloof het of niet een parel van een film hebben afgeleverd hiermee.

teigertje schreef:

Ik en mijn zoon hebben genoten van deze juweel.

Deze film verdient niet, deze negatieve shit.

De hele wereld noemt een film enorm slecht.

Teigertje en zoon: Zeer onterecht!

Kijk, dat je lat laag ligt is niet erg, maar niet doen of andermans meningen niet kunnen kloppen.

The Oceanic Six schreef:

De hele wereld noemt een film enorm slecht.

Teigertje en zoon: Zeer onterecht!

Ik zeg niet andersmans meningen niet kloppen.

Daar heb je, meneer kort door de bocht weer.

Jij kraakt ook films als Venom en Morbius af.

Daar zijn de meningen over verdeeld.

Op IMDB scoort Madame web maar 3,9 van de vele resencies.

Daar staan ook bergen en bergen tienen op.

Met publiek die net als jij zuur zijn.

Maar ook zeer enthousiast.

Die resencies kan je daar ook lezen.

Daar komt bij kijken, jij Madame web niet gezien hebt.

Wie weet meneer The ocean six jij versteld zal staan van deze film.

Met de plots de ontroering en de special effecten.

En het acteer spel van de cast is zo verassend goed.

Ik vind het jammer deze film wordt neer gesabelt.

De film is schitterend en de zaal was enthousiast.

Ik had deze reactie wel weer verwacht van jou.

teigertje schreef:

Op IMDB scoort Madame web maar 3,9 van de vele resencies.

Daar staan ook bergen en bergen tienen op.

Madame Web (2024) - Ratings - IMDb

Facts: 3,8 gemiddeld

548 stemmers geven inderdaad een 10.

2600 stemmers, 5x zoveel dus, geven een 1!

Nou vertrouw ik beide groepen niet, dit zal geen 10 waard zijn en geen 1. Maar het IMDB stemgemiddelde liegt niet, het ligt dus onder de 4.

Rotten Tomatoes: slechts 14 procent geeft een fresh.

Publiek 55 procent, maar alsnog dus de helft die het kut vind.

Zelfde scores zie je ook terug bij films als Morbius en Venom.

Vergelijk dit soort titels nou eens met echt goede superheldenfilms. Batman trilogie, Endgame, etc. Ga je dan echt dit ook 4,5 ster geven? Zelfde briljante niveau?

avatar van Number23

Number23

Man, wat een gedrocht van een film. Had het misschien aan moeten zien komen, maar toch sta ik er van te kijken. Sony flikt het weer, wie heeft daar in hemelsnaam de leiding? Ik zou nog lager dan 1,5* kunnen gaan, maar wilde niet overdrijven.

Totaal oninteressante cast die de dialogen uit het matige script gewoon opdreunt, een lachwekkend saaie badguy die ik onmiddellijk vergeten was, irritante editing in de actiescènes, veel te lange opbouw en ik werd ook erg moe van al die knipogen naar Spider-Man.

Madame Web (2024) - Ratings - IMDb

Facts: 3,8 gemiddeld

548 stemmers geven inderdaad een 10.

2600 stemmers, 5x zoveel dus, geven een 1!

Rotten Tomatoes: slechts 14 procent geeft een fresh.

Publiek 55 procent, maar alsnog dus de helft die het kut vind.

Zelfde scores zie je ook terug bij films als Morbius en Venom.

Ik snap je punt.

En je doet goed onderzoek dat respecteer ik uiteraard.

En The Avengers en de Batman trilogie zijn zeker briljante Superhelden films.

Maar er wordt mij verweten, ik Marvel zeer waardeer.

The Marvels vond ik ook een tegenvaller in die zin.

Wat betreft het musical gedeelte sloeg de plank volledig mis.

Maar ook zaten er hele leuke momenten in.

En wat betreft Madame web was ik zeer sceptisch.

Maar ik heb mijn resencie zeer breed uitgelegd.

Ik zou zeggen geef Madame web nou een kans.

En wie, weet begrijp je dan wat ik bedoel.

Wij vonden hem zo verassend en echt een sublieme film.

Daarom nam ik de moeite het breed uit te leggen in mijn resensie.

We zijn serieus echt benieuwd, hoe jij de film vind.

Ga hem bekijken zonder negatieve houding.

avatar van alfredh

alfredh

Bij deze wil ik nog zeggen dat ik ongelofelijk opgetogen ben dat deze film nog harder suckt dan een premium Dyson stofzuiger, dat deze mening breed gedragen wordt op Imdb (en andere mediabronnen) met zeer teleurstellende box-officecijfers en dat Dakota Johnson herself zich ondertussen in een talkshow van de film heeft gedistancieerd. Dit is weeral een lekkere, extra nagel in de doodskist van het tot op de draadversleten superheldengenre. Ik kan niet wachten tot heel dit onnozel gedoe finaal ten grave zal gedragen worden. RIP, mcu, dc, sony en consoorten !

alfredh schreef:

Waarom zou je een heel genre dood willen hebben? Er zit voldoende kwaliteitsverschil tussen films. Je kijkt ook geen slechte Steven Seagal film en hoopt dat er geen actiefilms meer komen. Of je kijkt Sharknado en hoopt dat er nooit meer een rampenfilm komt.

The Dark Knight, Avengers Endgame, Iron Man, Spider-Man. Zoveel superheldenfilms die een heel hoog niveau halen. Het is wel dat troep als Madame Web of Morbius of Venom het genre een slechte naam geeft bij mensen als jij en het klopt ook dat we nu niet de beste superheldenjaren meemaken, maar dan nog is je betoog krom. Vorig jaar verscheen Guardians of the Galaxy 3 nog, fenomenaal mooi en goed. Had je die gekeken, dan had ik je vast niet zo horen tieren.

avatar van Phantasm

Phantasm

Slechte film, hoe bedenken ze zulke flauwekul.

avatar van vincetenerife

vincetenerife

Misschien wordt het hoog tijd voor iedereen van ons om deze soort films (ook al is het dezelfde genre, produktie, enz...) nIet meer te vergelijken met Marvel fase I tot en met fase III. Daarmee bedoel ik dus sinds Iron Man1 tot en met End Game!

Ik heb weliswaar Madam Web nog niet gezien en zal daar naartoe gaan met weinig hoge verwachtingen, net zoals alle andere marvels die ik na End Game heb bekeken.

Ik hoop echter wel dat ik aangenaam verrast zal worden met deze film, net zoals ik bvb ook heel verrast ben geweest van shan chi and the legend off the ten rings. Want er zijn dus wel een paar goede super-hero produkties geweest sinds End Game. Maar spijtig genoeg zijn het ook maar echt een paar . En zijn er dus ook heeeeeel veeeeel bagger tussen.

Ik ga dus naar de bios zonder hoop noch verwachting en zal mijn conclusie na de film wel trekken met de wetenschap dat het nog heel lang zal duren eer Marvel weer terug iets uitbrengt dat Fase III bijbeent, laat staan zelfs iets beter uitbrengt.

avatar van bzzz

bzzz

ik wil alle Marvels en daaraan gelinkte films wel in de bios zien, dus deze ook. Ik zag de recensies wel maar wilde toch mijn eigen mening vormen. Was benieuwd wat Dakota en Sydney ervan maakten. Het verhaal is niet sterk, de makers hadden er echt meer uit moeten halen maar alle links / verwijzingen naar Spiderman vond ik wel leuk en de film verder wel redelijk vermakelijk.

Number23 schreef:

Het verbaast mij dat mensen toch naar deze film gaan, ondanks de zeer slechte recensies (bijna bottom 100 op imdb).

Zo houden ze zelf alleen maar in stand dat dit soort rommel wordt geproduceerd, want de zalen zitten toch wel vol.

avatar van Shinobi

Shinobi

Inside Sony’s ‘Madame Web’ Collapse: Forget About a New Franchise

On Wednesday night, you could actually watch advance purchase sales declining in real time as buyers were refunding their tickets. It really says something when you'd rather have Shazam! 2 numbers.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Niet per se goed, maar ik heb me best ermee vermaakt. Ik vind Johnson wel leuk en dat scheelt al de helft. Ook die andere meiden zijn best oké. Het is allemaal niet bijzonder, de actie wat lauwtjes en de schurk van dienst lachwekkend maar de pacing is prima verder en de film kijkt lekker weg. Ik heb ze veel en veel saaier gezien. 3,0*.

avatar van stormfox

stormfox

De allerbeste comment over deze film moet dit zijn:

"How do you write Morbius, Get hired for another movie, and do an even worse job?"

En de allerbeste Review

mjk87 schreef:

Ook leuk te lezen, jij nog wel enigzins positief bent.

Over deze film.

Ik vind het jammer zoveel leden, deze film de grond intrappen.

Laatst zat ik in de bioscoop met mijn zoon in een nagenoeg bijna uitverkochte zaal.

En het publiek was zichtbaar enthousiast.

Door het gebash van deze film.

En het doelbewust naar beneden trappen.

Gaat het gezegde op.

Als er een schaap over de dam is volgen er meer.

Resecenten die een film, kunnen maken en breken.

Net als met Morbius.

Madame web heeft ons zeer verrast.

Een film,als de resecenten is een keer positief waren geweest.

Hadden de schapen over de dam, wel positief geweest.

Een film die geen enkele kans bij voorbaat heeft gehad.

Wij vonden hem schitterend en verdient zoveel meer credits.

✌️

avatar van Chefkes

Chefkes

Beroerd geheel. Maar vooral de heerlijke Dakota valt tegen. Wat een eendimensionaal gezicht in deze film. Lachwekkend karakter ook. Ja de woke girl power slaat ons weer eens om de oren. Diversiteit voor kwaliteit. Zag in interviews dat Dakota zichzelf ook schaamt voor deze film en zelfs haar agent heeft ontslagen...

avatar van rep_robert

Zo slecht als mensen willen doen laten geloven is het niet, maar dit is wel weer die typische Sony Marvel film die je bent vergeten na een week en ook nooit de behoefte hebt om nog een keer te kijken.
Heb weinig problemen met de casting, behalve Sidney Sweeney, die te opzichtig jong is gemaakt door middel van hsst kleding dat alles verbergt en dat brilletje. Waarom kunnen er niet gewoon tieners gecast worden voor de rol van tiener?
Het grootste probleem is het gebrek aan urgentie. De bad guy is ontzettend lui geschreven. Dat is misschien nog wel het ergste. Wat is zijn grote plan nou dan? Behalve dat 3 meisjes hem doden in zijn visioen? Voor de rest hobbelt de film er in hoog tempo doorheen zonder noemenswaardige momenten, dat redt de film. Er gebeurt niks bijzonders en de grote finale is een beetjes meh. Wat dat betreft is dit ook echt nergens een goede film. Maar ik zat die film makkelijk uit en heb me ergens echt lopen ergeren aan het gebrek aan kwaliteit.
Het grootste probleem van Sony en dit universum is dat ze matige films uitbrengen die vooral nietszeggend zijn en urgentie missen. Maar als mensen zeggen dat ze een oke tijd hebben gehad in de bios begrijp ik ze ook wel weer. De vraag is alleen, moet Sony de lat ook niet hoger leggen ipv dit soort niemandalletjes te maken?