• 9.373.198 stemmen

Geregisseerd door: Garth Davis

Met onder meer: Saoirse Ronan, Paul Mescal en Aaron Pierre

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Foe

"Some people are made for each other."

Veertig jaar in de toekomst leidt een getrouwd stel, Junior en Henrietta, een eenzaam leven op een geïsoleerde boerderij. Hun rusteloze leventje wordt verstoord wanneer er plots een vreemdeling aan de deur staat. De vreemdeling, Terrance genaamd, doet de man een voorstel dat er voor zorgt dat hun huwelijk op scherp komt te staan.

avatar van schumacher

schumacher

Wat een gedrocht.

avatar van Thomas83

Thomas83

Niet zo slecht als de recensies doen vermoeden misschien, maar ook alles behalve een goede film. Het is zo ontzettend traag en pretentieus allemaal. Wat gespeel met tijd kan niet verhullen dat het script inhoudelijk weinig voorstelt en ook niet bijster origineel is. Ronan en Mescal verdienen een betere film. De verantwoordelijken voor de cinematografie en visuele effecten trouwens ook.

avatar van lang pee

lang pee

Ik ben het met de meeste reviews op andere sites eens, sterke cast in saaie en lange film die niet boeit...

avatar van coumi

coumi

Je ziet dat de twee hoofdrolspelers getalenteerd zijn en visueel is het ruim voldoende, maar dan heb je het wel gehad met de positieve punten. Dat het pure sciencefiction is had ook nog een aanbeveling kunnen zijn maar regisseur Davis doet te weinig met die insteek, iemand als Denis Villeneuve had waarschijnlijk nog wel iets moois kunnen maken van dit verhaal. Traagheid kan een functie hebben bij een filmverhaal maar omdat Foe voor de rest maar geen punt kan maken(wat zou men nou eigenlijk willen vertellen met deze story?) komt het op geen enkele manier binnen. In mijn jeugd was het geen aanbeveling als een film meteen zonder bioscooprelease bij de videotheek kwam te liggen, tegenwoordig geld dit ook voor streamingdiensten. Wel uitermate geschikt als alternatief mocht de slaappil in het ziekenfondspakket niet meer voorradig zijn: koste me ruim vier uur om de 110 minuten uit te zitten.

avatar van NERD

NERD

Als je een film maakt die pas aan het einde begrepen kan worden, zorg er dan op z'n minst voor dat de eerste 1,5 uur wel leuk of interessant zijn om te kijken. Dat is bij deze film niet gelukt.

1 ster

avatar van blurp194

blurp194

Het idee is wellicht wat aan de absurde kant maar qua concept wel erg sterk - en gebaseerd op het boek met dezelfde titel van Iain Reid. Wel wordt het wat al te traag verteld, en de clou is wellicht te subtiel om te snappen als je niet heel goed oplet of het boek gelezen hebt - of de samenvatting op de wikipedia dan. Wel wordt er super sterk gespeeld, vooral door Ronan - en wat een mooie vrouw is dat geworden ondertussen - en de bruin-gele color grading past ook precies om haar zo mooi mogelijk te laten uitkomen. Sowieso mooie cinematografie ook, en de beelden van het open en lege landschap zijn ook al bijzonder fraai.

Dat de film niet al te positief ontvangen is is wel te begrijpen, je moet in het verhaal mee willen, er voldoende moeite in steken om het te volgen. Net te Cruyffiaans wellicht in de subtiliteit van het narratief. En misschien moet je er ook gewoon voor in de stemming zijn, maar dat was ik blijkbaar.

avatar van james_cameron

Traag, saai SF-drama dat vooral in het middenstuk volledig vastloopt. Het sterke spel van Paul Mescal en Saoirse Ronan en de verzorgde vormgeving maakt één en ander nog net draaglijk, maar afgezien daarvan is dit een behoorlijk taaie zit.

avatar van BBarbie

BBarbie

Het acteerwerk is beter dan het rammelende plot over een huwelijk dat in een apocalyptische tijd onder druk komt te staan. Het hele AI-gebeuren wordt er als modieus foefje aan de haren bijgesleept. De film staat o.a. aangeduid als thriller. Dat heb ik blijkbaar gemist. Erg matig, ondanks de aanwezigheid van Saoirse Ronan en Paul Mescal.

avatar van frans123

frans123

Wat een flop...Sci fi?? Thriller? Oersaaie, vervelende "relatie" film over een echtpaar wat maar niet uitgeouweh..rd raakt , wat ze voelen , of voelden ,weer willen voelen, toch niet voelen..Voelt u m? O ja er komt ook nog iemand langs die zegt dat de man, Junior de ruimte in wordt geschoten , "maar Hen , geen nood aan de man, er komt een robot voor je nodige bevrediging".

Draak van een film , die ik waarschijnlijk niet begrepen zal hebben , maar I dont care at all.

avatar van ibendb

ibendb

Zeker niet zo slecht als mensen beweren dat het is.

Foe is een langzame film, ja. Maar het blijft boeien door de prestaties van van Ronan en Mescal. De film is een showcase van de vaardigheden van de acteurs. Het verhaal is wat kaal, maar kent op het einde wel enkele verrassingen.

De top 250 zal hij zeker niet halen, maar hij is wel leuk genoeg.