• 9.180.352 stemmen

A Million Miles Away (2023)

Biografie / Drama | 121 minuten

Genre: Biografie / Drama

Oorsprong: Mexico / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Alejandra Márquez Abella

Met onder meer: Michael Peña, Rosa Salazar en Garret Dillahunt

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot A Million Miles Away

Jose Hernandez trotseerde onoverkomelijke kansen om de eerste allochtone landarbeider te worden die naar de ruimte reisde. Vanaf zijn zesde zwoegde hij op de velden tussen Michoacán en Stockton, Californië - dromend van een reis door de nachtelijke hemel in een raket. Dankzij de steun van zijn familie en zijn niet aflatende vastberadenheid, kon Jose een onmogelijke droom verwezenlijken.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit lijkt me wel een aardige film. Alleen dat Michael Peña erin meespeelt vind ik al een reden om te kijken. Op de één of andere manier vind ik dat wel een sympathieke acteur, ik mag hem graag in films zien. Ben hier in ieder geval heel benieuwd naar.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van José Moreno Hernández. De eerste Spaanse migrant die een NASA-astronaut werd. Terwijl hij in 2009 in een baan rond zijn Space Shuttle-missie zat, werd hij tevens de eerste persoon die de Spaanse taal in de ruimte gebruikte tijdens het tweeten. De rol van Hernández wordt vertolkt door Michael Peña. De acteur speelde eerder een astronaut in The Martian.

Een indrukwekkende biografie over het leven van Hernández, en zijn toewijding om astronaut te worden. Een verhaal dat gepaard gaat met de nodige tegenslagen, de vastberadenheid om je doel te bereiken en het verwezenlijken van je grote droom. De film weet binnen een acceptabele tijdsduur zijn levensverhaal in beeld te brengen. Dit gecombineerd met aantrekkelijke visuele effecten. Toch is het niet iets wat we nog nooit eerder hebben gezien.

3,0 *

avatar van scorsese

Redelijke film over een man die het van landarbeider weet te schoppen tot astronaut. Op zich een mooi, waargebeurd verhaal. Echter speelt deze biopic het veel te veilig en is het verloop behoorlijk voorspelbaar. Allemaal al eens eerder gezien en het persoonlijke leven van het hoofdpersonage wist me niet echt te boeien. Een nipte 3.0 sterren, want slecht is de film nou ook weer niet.

avatar van Waku

Waku

Dit biografisch naar waargebeurd vertolkt verhaal over de mexicaanse immigrant Jose laat een plezierige indruk achter. Dit komt met name door de symphatieke personages in deze film en de manier waarop de hechte familie Hernandez wordt neergezet. Dit had zo een Disney produktie kunnen zijn. De soundtrack is een mix van mexicaanse lijf muziek en eind jaren 80 klassiekers wat het sfeertje nog eens verhoogt.

2 uur genieten met deze " A million miles away".

avatar van John Milton

John Milton

Ik vind Michael Peña ook sympathiek, en Rosa Salazar zie ik ook graag. Maar aan de hand van de trailer lijkt me dit best een behoorlijk zoetsappig /aanzwellende violen underdog verhaal. Am I wrong?

avatar van BBarbie

BBarbie

Waargebeurd levensverhaal over de zoon van een Mexicaanse dagloner, die zich tegen de stroom in opwerkt tot astronaut. Een goed gevoel film pur sang. Geen absolute topper, maar alleszins de moeite waard.

Hm ik hou af en toe wel van een Amerikaans Disney achtig overdreven succesverhaal maar deze zakt toch wel een beetje in en heeft net wat teveel cliches.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Mooi! Je weet na een minuut of vijf wel waar 'A Million Miles Away' (2023) naartoe gaat, maar door sympathieke personages als José Hernández (Michael Peña) en Adela Hernández (Rosa Salazar) beklijft het wel.

avatar van mrklm

mrklm

Het waargebeurde verhaal van José Hernandez, die als kind [Juan Pablo Moterrubio] van Mexicaanse migranten in de VS als landarbeider werkte. Aangespoord door een inspirerende docent [Michelle Krusiec] en gesteund door zijn neef en beste vriend Beto [Bobby Soto] besluit de volwassen José [Michael Peña] om zich aan te melden voor het ruimteprogramma bij NASA. Jaar in jaar uit wordt hij afgewezen, maar met de steun van Beto en van Josés grote liefde Adelita [Rosa Salazar] bereikt hij na talloze teleurstellingen en tegenslagen toch zijn doel. Abella gaat wel erg op de sentimentele toer, maar met zijn aardse vertolking zorgt Peña ervoor dat je van begin tot het einde met hem meeleeft. Salazar is eveneens uitstekend als zijn eigenzinnige rots in de branding.