• 9.373.024 stemmen

Genre: Avontuur / Komedie

Geregisseerd door: Weston Razooli

Met onder meer: Lio Tipton, Charles Halford en Lorelei Olivia Mote

Plot Riddle of Fire

Hazel, zijn broertje Jodie en hun vriendin Alice halen graag kattenkwaad uit. Na het stelen van een spelcomputer uit een plaatselijk pakhuis ontdekken ze dat de moeder van Hazel en Jodie een wachtwoord op de televisie heeft gezet. Ze stemt ermee in om het twee uur lang op te heffen, op voorwaarde dat de kinderen bij de bakker een bosbessentaart voor haar halen. Als blijkt dat de bakker geveld is door dezelfde verkoudheid die hun moeder in bed houdt, moeten ze zelf een taart maken. Tijdens hun zoektocht naar de juiste ingrediënten stuit het drietal op onverwachte bondgenoten en vijanden terwijl ze steeds verder van huis gaan.

Anna-Freya Hollyhock

Marty Hollyhock

Hazel A'Dale

Petal Hollyhock

Officer Neff

Officer Lucas

avatar van BBarbie

BBarbie

Fantasierijke avonturenfilm. De film heeft een handvol aardige momenten maar kan in zijn geheel niet verhullen dat ie vooral bedoeld lijkt voor een jeugdig publiek.

avatar van ibendb

ibendb

Ik ga vandaag zeker een bosbessentaart voor mezelf bakken dankzij deze film.

Riddle of Fire is een ode aan de naïeve kinderlijkheid, aan een tijd waarin het enige wat je wilde was je ouders gelukkig maken, toen gewone dingen of taken iets heel belangrijks leken. Het uit die nostalgie perfect met zijn analoge fotografie en folk-achtige score, die doet denken aan de donkere Disney live-action films uit de jaren 70 en 80. Je kunt niet anders dan je geïnspireerd voelen als je ziet hoe deze kinderen er helemaal voor gaan en een gemakkelijke maar sterke band met elkaar opbouwen. Verdomme, ik wou dat het nog steeds zo makkelijk was.

Het verhaal zelf is pijnlijk dun en slaat nergens op. Er is zeker een probleem met het tempo dat duidelijk naar voren komt in de tweede akte.

Over het geheel genomen is het een ok film met een sentiment dat nog lang nazindert.

Kinderen blijven kinderen. Deze film herinnert je eraan je eigen innerlijke kind niet te verliezen, maar te koesteren.