• 9.372.320 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Jessica Yu

Met onder meer: Awkwafina, Sandra Oh en Jason Schwartzman

Plot Quiz Lady

"Two sisters. One destiny."

De briljante, maar gespannen Anne is geobsedeerd met spelprogramma's. Ze herenigt zich met haar vervreemde zus Jenny om de gokschulden van hun moeder af te betalen. Wanneer Anne's hond ontvoerd wordt, trekken de zussen het land rond om geld te verdienen met behulp van quizzen. Het uitje zou de dames weleens bij elkaar kunnen brengen.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Beetje flauw verhaal, met iets te veel drama, en een paar vervelende personages. Who Wants to be a Hero.

Leuk voor een keer, daar blijft het ook bij.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een leuke cast maar de film valt helaas toch wat tegen. Er zitten wel wat grappige scènes in maar echt hilarisch wordt het helaas niet. Jammer.

Op zich een vrij simpel filmpje maar stiekem best wel lollig.

avatar van scorsese

Matige film over een vrouw die iedere dag dezelfde quizshow op tv kijkt. Wat onevenwichtig, en de wat serieuzere gedeeltes werken dan ook niet goed hier (het verloop van de zus-relatie is voorspelbaar). Hier en daar valt er wel wat te lachen (ondanks de nogal dik aangezette rol van Sandra Oh).

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Aangenaam verrast door deze film.

Een gezellige en prima feel good film.

Veel leuker als verwacht.

Een geslaagde en sfeervolle en hele leuke film.

avatar van Collins

Collins

Een timide vrouw volgt al jaren een quizshow op tv, weet thuis op de bank alle antwoorden en ontkomt er niet aan dat zij daadwerkelijk kandidaat in de show wordt. Het verhaal is tamelijk rechtlijnig en simpel. Het beweegt zich langs voorspelbare lijnen. Quiz Lady verrast nergens.

De personages zijn niet onaardig neergezet, maar voldoen heel plichtsgetrouw aan alle stereotypen die films met een komische- en gevoelige inslag altijd bevolken. Niet de minste namen trouwens. Will Ferrell, Sandra Oh, Jason Schwartzman en Awkwafina. Ze spelen hun stereotypen goed. Van het typetje van Sandra Oh werd ik trouwens wel een beetje moe. Ze is nergens grappig maar wel erg aanwezig. Van Awkwafina’s typetje was iets meer werk gemaakt. Ze kreeg wat achtergrond mee en dat bevalt me altijd beter. Ferrell en Schwartzman zijn wandelende clichés en hebben zo hun momentjes.

De humor in Quiz Lady is van onevenwichtig niveau. Hier en daar een geslaagde grap gevolgd door een twee- of drietal komisch bedoelde momenten die niet grappig zijn. Teveel onleuke humor dus. Gelukkig heeft de film vaart, zodat je niet te lang hoeft stil te staan bij weer een mislukt humoristisch hoogtepuntje. Al voor je beseft dat het eigenlijk niet heel grappig is, is de film al weer op weg naar het volgende komische hoogtepuntje.

Vanwege een onleuke en overbodige scène betreffende drugsgebruik en vanwege het geforceerde straatjargon van typetje Oh, ontving de film in de VS een Restricted Rating. Ik zou een Restricted Rating hebben opgelegd omdat beide zaken niet grappig zijn. Zoveel humorloosheid is absoluut niet geschikt voor de jonge kijker.

De film eindigt trouwens geheel volgens de verwachting met een happy end. Dat mag ik hier best zeggen. Het zou pas een spoiler zijn als het einde unhappy was en ik dat zou vermelden. Over deze films valt amper te spoileren. Dat feit zegt misschien wel het meeste over de film.

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat deze film wil meeliften op het succes van Joy Ride. De film probeert te geforceerd kluchtig te zijn en gaat daardoor tamelijk vaak de mist in. Afgezien van een paar leuke momenten niet erg grappig naar mijn smaak.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Prettig. Niet dat ik er zo wild van word, maar er zitten wel een paar aardige stukken in deze maffe komedie. Twee van elkaar vervreemde zusters (ze schelen tien jaar) die ook vrij tegengesteld aan elkaar zijn, zitten opgescheept met de schuld van hun moeder, die naar Macao is verkast en de kinderen aan hun lot hebben overgelaten. De oudste, Jenny (Sandra Oh) probeert de jongste, Anne (Akwafina) te dwingen om mee te doen aan de kwis die ze al haar hele leven bekijkt, zonder dat ze ooit een aflevering heeft gemist.

Scènes zoals de casting waarbij Anne onder invloed van drugs is, werd vol fantasie verbeeld. Ook een serieuzere scène waarin de kwismaster haar vertelt dat elk strikje aan de muur hem aan één van zijn kandidaten doet denken wordt hier mooi ingepast. Sandra Oh's personage is soms wel wat irritant maar zorgt tegelijk voor de nodige energie zodat het uiteindelijk een levendig geheel blijft. Alleen die kwis mocht voor mij wat "normaler" gebracht worden. Die kandidaat Ron (Schwartzman) die op het einde zomaar even de presentator gaat afblaffen omdat hij een slechte verliezer is vond ik erg flauw en ongeloofwaardig.

avatar van mrklm

mrklm

Anne Yum [Awkwafina] sloot zich als kind af voor de thuisproblemen door te kijken naar de educatieve televisiequiz “Can’t Stop That Quiz” dat nog altijd wordt gepresenteerd door Terry McTeer [Will Ferrell]. Na de dood van haar moeder [Christine Lin] gijzelt gangster Ken [Jonnie Park] Annes trouwe hondje Mr. Linguini [Crosby Cookie] om een schuld van $ 80.000 te vereffenen. Met hulp van haar 10 jaar oudere zus Jenny [Sandra Oh], die ze jarenlang niet heeft gezien, besluit ze mee te doen aan haar favoriete quiz. Geslaagde komedie breekt met de verwachtingspatronen door Oh de uitgesproken komische rol te spelen en een gangster neer te zetten die zeer onconventionele – maar buitengewoon effectieve – middelen gebruikt om Anne onder druk te zetten. Ferrell is bewonderenswaardig ingetogen als de quizmaster en Schwartzman is prima als de huidige quizkampioen.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Leuk verhaal, fijne humor, goede speelduur. Meer dan prima vermaak!