• 9.373.067 stemmen

Les As de la Jungle 2 (2023)

Animatie / Avontuur | 89 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titels: The Jungle Bunch – World Tour / Les As de la Jungle 2 - Opération Tour du Monde

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Laurent Bru, Yannick Moulin en Benoît Somville

Met onder meer: Philippe Bozo, Laurent Morteau en Pascal Casanova

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 24 augustus 2023

Plot Les As de la Jungle 2

Wie wordt te hulp geroepen wanneer een mysterieuze superschurk de jungle bedekt met roze schuim dat ontploft bij contact met water? De Jungle Bende! Met minder dan een maand te gaan voor het regenseizoen is de race tegen de klok begonnen. Van de Noordpool tot het Verre Oosten, door bergen, woestijnen en oceanen, zullen onze helden de wereld over moeten op zoek naar een tegengif, ver weg van hun favoriete jungle.

Batricia (stemrol)

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 24 augustus 2023 in de bioscoop (Distri7)

avatar van Flitskikker

Flitskikker

Ahh, een film als deze had ik echt even nodig. Na een drukke week gewoon even iets luchtigs om de zinnen te verzetten.

Een geweldig leuke film met heerlijke droge humor en situaties, en veel verwijzingen en knipogen naar filmklassiekers (bijv. T2) zodat het ook voor volwassenen (of misschien wel: juist voor volwassenen) leuk is. Meermaals hardop gelachen.

Grappige momenten, spannende momenten, ontroerende momenten, wat plotwendingen, leuke en gevarieerde muziek, alles kwam wel voorbij. Mooie animaties en modellen met veel detail die niet onderdoen voor een gemiddelde Pixar- of Dreamworks-productie.

Vorige week deel 1 gezien maar die vond ik te hak-op-de-tak en lastiger te volgen. Deel 2 had juist een logisch verhaal en was goed te volgen (al kan dat natuurlijk ook komen door klein schermpje vs. groot bioscoopscherm).

Gaat deze film Oscars winnen? Natuurlijk niet. Maar het is al weer even geleden dat ik me zo heb vermaakt met een film. Vandaar m'n score.

Beide delen overigens gezien in de originele Franse versie; geen idee hoe de NL nagesynchroniseerde versie is.

avatar van K. V.

K. V.

Het eerste deel heb ik gemist, maar deel 2 lag wel in de bib. Desondanks was de film goed te volgen. Er viel ook genoeg te gebeuren, kortom de film verveelde zeker niet. Voor de reste zag de film er nog goed uit. Een familiefilm voor jong en oud.