• 9.380.137 stemmen

Met onder meer: Timothée Chalamet, Calah Lane en Keegan-Michael Key

Releasedatum: 13 december 2023

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Wonka

Voordat hij de meest beroemde chocoladefabriek opende, droomt een jonge Willy Wonka ervan snoepmaker te worden. Hij trekt op avontuur. Op zijn reis ontmoet hij een gevangen genomen oompa-loompa.

Chief of Police

Abacus Crunch

Father Julius

avatar van Kristin84

Kristin84

Wat een leuke film voor het hele gezin. Pakte mij persoonlijk meer als de film met Johnny Depp.

avatar van Noodless

Noodless

Onbewust ga je toch vergelijken met het origineel en de remake met Johnny Depp, ook al is deze een prequel op deze beide films. Naar mijn smaak wordt er iets te veel muziek ingestopt waarbij de meeste liedjes niet gaan bij blijven. De sfeer rond deze film is wel erg goed en ook de decors zien er mooi uit. Chalamet als Wonka doet het zeker aardig, maar het verhaal weet je niet echt te pakken. Hugh Grant als 'Oompa-Loompa' is leuk. 6/10

avatar van K. V.

K. V.

Deze nog kunnen meepikken en was toch aangenaam verrast. Dacht een prequel, zal wel niet zo bijzonder zijn, maar vond het toch goed gedaan. Een sprookjesachtig film met muziek en dans. Het personage van Wonka is in dit deel wel veel "normaler" in vergelijking met die van Tim Burton. Hier was hij een vriendelijke man. De cast deed het goed en de film zag er ook mooi uit. Vond het wel een aanrader, voor jong en oud.

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

Na deze opnieuw gezien te hebben op de 4K uitgave.

Het beeld is Dolby Vision, prachtig van kwaliteit en het geluid is Dolby Atmos ook dat is prachtig.

Wat betreft de Cgi is deze film, echt heel goed.

Op wat enkele momenten na, waar de Cgi wat minder was.

Deze film is wel veelal sfeervol gemaakt.

En Timothy Chalamet speelt Wonka wel heel leuk, het niveau van zijn wereld beroemde voorganger Gene Wilder dat red hij niet, wat niet zo gek is.

Want deze acteur is niet te evenaren.

Maar Timothy Chalamet is nog jong, en is zeker een zeer talentvolle nieuwe garde acteur.

Wat dat betreft blijft de classic film van Charlie and the chocolate factory de beste.

Wel is deze film, een hele leuke en vrolijke en gezellig familie film, die zeker weet te entertainen met ook leuke songs van de cast.

De cast in deze film, speelt prima.

Wel in de bioscoop, was ik nog enthousiaster als nu ik deze film opnieuw heb gezien.

Van 4,5* naar 3,5*

avatar van AngelicV

AngelicV

Een prequel op het magistrale verfilmde boek van Roald Dahl. Gedurende bijna anderhalf uur een magische trip in een prachtig geënsceneerde stad. Alleen de finale, jammer dat had beter gekund, neemt niet weg dat het vermakelijk is om naar te kijken. Zeker met kinderen, waarbij duidelijk is dat het in t leven om verbinding en delen gaat. Dit wordt via diverse personages prachtig vormgegeven. Liefde en verbinding. Chamalet verrast en speelt een voortreffelijke jonge Wonka. Wie niet kan delen kan ook niet vermenigvuldigen.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik was met name benieuwd wat Paul King, de man achter de Paddington-films, zou maken van deze prequel op Charlie and the Chocolate Factory. Visueel doet hij iets schitterends, want hij creëert (wederom) een heel unieke wereld, die enerzijds groot en afstandelijk en tegelijkertijd heel klein en vertrouwd aanvoelt. Zelf heb ik toch iets meer met het originele verhaal van Roald Dahl. De klassieker had simpelweg wat meer om het lijf dan deze reeks pogingen van Willy Wonka om gehoord en gezien te worden. Ook het hoge musicalgehalte dat deze film kenmerkt spreekt mij minder aan. Naast het visuele aspect is er gelukkig wel ook nog een fijne cast, waarvan ik met name Timothée Chalamet en Calah Lane prettig vond. Hugh Grant als Oompa-Loompa is eveneens een schot in de ros, terwijl Rowan Atkinson dan weer nauwelijks benut wordt. Al met al genoeg ingrediënten voor een vermakelijk avondje film, maar ik had er stiekem wel op gehoopt dat de film me iets meer zou pakken.