• 9.372.990 stemmen

Geregisseerd door: Dominique Abel en Fiona Gordon

Met onder meer: Fiona Gordon en Dominique Abel

Gesproken taal: Frans

Plot L'Étoile Filante

De voormalig activist Boris is reeds 35 jaar voortvluchtig en werkt als barman in The Falling Star. Een mysterieuze vreemde die wraak zweert weet hem daar te vinden. Wanneer een dubbelganger van Boris opduikt, de depressieve en eenzaat Dom, past deze perfect in het plan van Boris’ partner Kayoko en hun trouwe vriend Tim. Ze hadden echter niet gerekend op Fiona, rechercheur en de ex van Dom.

Nieuwe Abel & Gordon!

Alles uit de kast met Abel & Gordon: ‘Uit het bricoleren ontstaan de mooiste dingen’ | BRUZZ

Erg spijtig dat de film in Nederland nog geen release heeft gehad.

Lijkt me een geschikte film voor MUBI of Cinetree.

Ik heb een grote zwak voor de films van Dominique Abel en Fiona Gordon, maar dit is helaas een wat mindere film van ze.

Het ziet er allemaal weer erg kleurrijk uit. Het Abel & Gordon universum heeft wel raakvlakken met de films van Aki Kaurismäki. De personages blinken allemaal uit in onhandigheid en moeizame communicatie.

Het verhaal is in hun films van ondergeschikt belang, maar deze film heeft net wat te weinig verhaal om continu te boeien. Het plot is gewoon wat te stuurloos. Het idee van de film over de man en zijn dubbelganger pakt hier gewoon niet zo leuk uit. Er zijn wel leuke vondsten, maar veel minder dan in hun voorgaande films.

De Japanse/Franse actrice Kaori Ito fleurt de boel wel wat.

De running gag van de man met de prothése die moeite heeft raak te schieten is een beetje flauw.

Krappe 2,5*