• 9.378.921 stemmen

Geregisseerd door: Sudipto Sen

Met onder meer: Adah Sharma, Yogita Bihani en Sonia Balani

Gesproken taal: Engels en Hindi

Plot The Kerala Story

"Uncovering the truth that was kept hidden"

De tot moslima bekeerde Fatima Ba wordt ervan beschuldigd een terroriste te zijn en opgepakt bij de Afghaans-Iraanse grens. Tijdens haar verhoor wordt duidelijk dat ze eigenlijk Shalini Unnikrishnan heet en uit de Indiase deelstaat Kerala komt. Aanvankelijk studeert ze verpleegkunde en tijdens haar opleiding leert ze drie andere vrouwen kennen, Nimah, Geethanjali en Asifa, met ze bevriend raakt. Asifa is moslima en samen met haar kennissen probeert zij de Hindoeïstische vrouwen te laten inzien dat de Islam de enige juiste weg is. Onder druk accepteren ze de Islam, maar wat Shalini niet weet is dat ze in werkelijkheid wordt gebruikt voor de Jihad. Ze wordt ontvoerd en illegaal over de grens gedeporteerd om gebruikt te worden als zelfmoordterrorist voor ISIS.

avatar van mrklm

mrklm

Ik had een kaartje voor deze voorstelling, maar omdat ik niet zeker wist of hij ondertiteld was en hij mij te obscuur leek, heb ik de reservering geannuleerd. En dan komt de film landelijk in het nieuws! Heeft niemand 'The Kerala Story gezien in Lab-1 voor hij letterlijk en figuurlijk werd gecanceld?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

mrklm schreef:

En dan komt de film landelijk in het nieuws! Heeft niemand THe 'Kerala Story gezien in Lab-1 voor hij letterlijk en figuurlijk werd gecanceld?

Ze hebben hem uiteindelijk toch door laten gaan in Eindhoven voor degenen die al een kaartje hadden; NOS.nl

Zelf niet gezien, maar van tegenstanders begrijp ik dat hij een enigszins ongenuanceerd beeld zou geven van bepaalde gebeurtenissen, zoals de aantallen vrouwen uit Kerala die zich zouden hebben bekeerd.

avatar van mrklm

mrklm

narva77 schreef:

Dit BBC-artikel geeft aan dat hij wordt vergeleken met 'The Kasmir Files'. Dat was op zijn zachtst gezegd een behoorlijk twijfelachtig gevalletje. Totaal niet serieus te nemen, wat mij betreft. Ik hoop dat 'The Kerala Story' binnenkort toch nog ergens te vinden is. Tips zijn uiteraard welkom.