• 9.373.034 stemmen

War of the Worlds: The Attack (2023)

Horror / Sciencefiction | 85 minuten

Genre: Horror / Sciencefiction

Alternatieve titels: Survival / Survival Invaders

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Junaid Syed

Met onder meer: Sam Gittins, Vincent Regan en Lara Lemon

Plot War of the Worlds: The Attack

"They are here."

Drie jongeren die astronomie studeren, sporen een meteoriet op die niet ver van hun campus is neergestort. Ter plekke komen ze tot de onthutsende vaststelling dat er een buitenaardse invasie aan de gang is. Terwijl driebenige moordmachines alles en iedereen met de grond gelijk maken, gaan de studenten op zoek naar een manier om de invasie te stoppen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Waku

Waku

Vreselijke en lachwekkende trailer.

avatar van Curry

Curry

dit ziet er niet best uit nee

avatar van clubsport

clubsport

pubers op de fiets die de wereld gaan redden van aliens, onbedoeld grappig .

Spielberg maakte met die remake van een aantal jaren terug best een goede film , maar dit en een andere geloof ik britse versie zijn droevig slecht .

avatar van schumacher

schumacher

Mega slecht.

avatar van Phantasm

Phantasm

Is voor een keertje te doen, niet echt geweldig allemaal.

avatar van gizzegiz

gizzegiz

Tijderspilling: overbodige film!

avatar van brinxma

brinxma

Een ster voor de CGI, voor de rest slecht geacteerd, ongeloofwaardige samenhang en zonde van de tijd.

avatar van Stefanc

Stefanc

Wat een slechte prestatie om een geweldige film te overtreffen met deze abomination. Slecht acteerwerk, ongeloofwaardige leger en nog slechter chi om het af te maken. Doe geen moeite deze film te kijken het is zonde van je kostbare tijd.

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur Junaid Syed heeft een opvallend brede carrière als VFX-artiest en werkte voorheen mee aan bombastische filmproducties, waarschijnlijk hoopte hij zijn talenten dan ook te kunnen tonen met deze film. Het gaat hem spijtig genoeg niet goed af, want zeker de computeranimaties vallen bijzonder tegen. Wat geslaagde achtergrondopmaak en gespeel met designs kan je de makers wellicht nog meegeven, maar het bewijst zich te beperkt om alle spektakelscenes te voorzien van positieve amusementswaarde. De drie castleden doen het eigenlijk niet eens zo verkeerd, maar het scenario van Syed en Tom Jolliffe voorziet ze van zo weinig persoonlijkheid dat geen van de grond komt. De verhaalsvoortgang is verder een haast exacte, maar kleinschaligere kopie van de originele film waardoor enige vorm van verrassing meteen overboord kan worden gegooid. De intentie van het eindresultaat ontgaat me volledig, want het is ontdaan van noemenswaardige actiescenes, originaliteit en eigenzinnigheid. In alle opzichten een fopfilm die hoopt te kunnen profiteren van verdwaalde kijkers.

avatar van Franz_Hose

Franz_Hose

Vanavond met wat maten aan bier deze film gezien op prime.

Gottegottegod wat hebben we weer gelachen.

Entertainment van de bovenste plank.

Maar eerlijk is eerlijk, je moet er wel van houden dit soort spul.

Zichzelf veel te serieus nemende cinefielen zal dit low budget meesterwerkje vrees ik niet aan besteed zijn.

Paar jongelui, twintigers, die 12/13 jarigen voor moesten stellen op een fiets. En redelijk leuk in elkaar geknutselde hogeschool voor de kunsten cgi.