• 9.371.622 stemmen

Oorsprong: Ierland

Geregisseerd door: Ian Hunt-Duffy

Met onder meer: Millie Brady, Pollyanna McIntosh en Kate Ashfield

Plot Double Blind

"If you fall asleep you die."

Zeven onbekenden nemen deel aan een betaalde klinische studie. De medicijnen die ze krijgen toegediend zorgen echter voor bijwerkingen en het experiment loopt uit de hand. De groep komt vast te zitten in het laboratorium waar de dood hen opwacht wanneer ze in slaap vallen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Fortune

Fortune

Best een goeie farmaceutische horrorfilm.

Het is een beetje low budget maar dat is wel goed verborgen. Het acteerwerk zal geen beeldje krijgen maar het is wel voldoende en overtuigd goed genoeg. Psychologisch had het beter gekund, de personages wat beter uitgewerkt maar het is zeker voldoende. Misschien heb ik een tijdje geen horror meer gekeken maar dit was toch wel genieten. Misschien is het onderwerp en locatie vernieuwend waardoor het interessant is. Ook de gekte qua slapeloosheid is prima gedaan. Ja, aanrader voor de horror fan. Als iemand films kent die hier op lijken dan hoor ik dat graag.

avatar van Sepiroth

Sepiroth

Ik viel ook in slaap maar eerder van de film. Eenmaal wakker geworden ook nog eens dubbel blind geraakt. Nee doe maar niet.

avatar van lang pee

lang pee

Had beter gewoon gaan slapen, was een pak boeiender geweest dan dit b-filmpje. Acteren was matig en verhaal was zo ongeloofwaardig dat het echt vervelend was....

avatar van joolstein

joolstein

Bij een dubbelblind geneesmiddelenonderzoek weet noch de proefpersoon, noch de onderzoeker gedurende het experiment, weten wie het medicijn krijgt en wie een placebo krijgt. Deze procedure wordt gebruikt om vertekening in de onderzoeksresultaten te voorkomen...

In deze film nemen dus zeven vrijwilligers deel aan zo'n geneesmiddelenproef. Niet verwonderlijk dat de effecten hiervan potentieel gevaarlijk zullen zijn! In het kort; “je slaapt, je sterft”. Het idee van medische onderzoek dat mislukt is natuurlijk niet nieuw. Maar dit waren wel strakke en goed gemaakte, 90 minuten!

Naarmate het verhaal vordert, zorgen het tempo, de montage en geluidsontwerp (score van Die Hexen) allemaal voor een constante toename van de spanning. Voeg daarbij een cast van voldoende getalenteerde acteurs waaronder; Pollyanna McIntosh (The Woman, The Walking Dead), en Millie Brady, (The Last Kingdom, Pride and Prejudice and Zombies, King Arthur: Legend of the Sword)

De horrorelementen zijn wat aan de veilig kant maar effectief genoeg in beeld gebracht. De film scoort beter op hoe het met knappe beelden de paranoia en hallucinaties wegens slaapgebrek in beeld bracht. Of zoals die scene waar een claustrofobische reactie op een MRI-machine een flashback werd veroorzaakt. Die was er goed gedaan!

Geholpen natuurlijk door de heerlijke sets van de steriele, klinische faciliteit. En wat blijkbaar een ondergronds laboratorium van de Universiteit van Limerick was. Alhoewel dit dus pas de eerste speelfilm van regisseur Ian Hunt-Duffy was, doet ze eigenlijk best veel goed en weet zo een goede effectieve thriller met veel spannende momenten af te leveren!