• 9.374.148 stemmen

Hans Zimmer: Hollywood Rebel (2022)

Documentaire / Muziek | 60 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Alternatieve titel: Hans Zimmer - Hollywood Rebel

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Francis Hanly

Met onder meer: Hans Zimmer, Ron Howard en Denis Villeneuve

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Hans Zimmer: Hollywood Rebel

Een portret van de meest gewilde componist van Hollywood: Hans Zimmer. De documentaire vertelt het verhaal van de onconventionele man achter de muziek die iedereen kent. De in Duitsland geboren Hans Zimmer (1957) is al op jonge leeftijd met muziek bezig. Als tiener verhuist Zimmer naar Engeland waar hij in diverse bands speelt en steeds meer gaat componeren voor film en televisie. In 1988 breekt hij door in Hollywood met zijn composities voor de film Rain Man. Het levert hem zijn eerste van tot nu toe twaalf Oscarnominaties op. In een reis langs vele fragmenten van de blockbusters die hij van muziek voorzag, maken we kennis met het werk van Zimmer.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Voor mij de docu had het best uitgebreider mogen zijn. Veel werd snel behandeld of overgeslagen. Maar wat je te zien kreeg was in ieder geval erg boeiend.

avatar van ZAP!

ZAP!

Wat moet ik er van zeggen. Ik heb niet zoveel met de films waar hij muziek voor maakt(e), zo gemiddeld - vroeger wel tig films met zijn muziek gezien, maar daar is behalve van 'The Lion King' niet veel van blijven hangen. En erg bijzonder vond ik de voorbeelden ook niet, maar om een rebel in Hollywood te zijn en dat wereldje op z'n kop te zetten, hoef je misschien ook niet meteen geniaal te zijn (iets wat hij zelf ook ruiterlijk toegeeft, gelukkig).

Maar de geboden info is ook vrij karig, ik had best wat meer willen proeven van zijn vroege werk in Groot Brittannië. En tenslotte vond ik, wat ik hier voorbij hoorde komen, ook niet echt slecht. Die 'Dune' tune was wel een lachertje en de 'Pirates...' heeft me ook nooit aangesproken.

Het was al met al meer een famous faces fest.

avatar van Basto

Basto

• 11938 berichten

Snap niet wat dit op mm doet. Weinigzeggende reportage over Zimmer. Maag de naam documentaire niet dragen. Daarvoor mist het elke diepgang.

avatar van ZAP!

ZAP!

Toch nog een halfje erbij.

Ik bedacht me later trouwens pas aan wie Zimmer me deed denken; de advocaat uit The Wire.