• 9.374.498 stemmen

Geregisseerd door: Ulaa Salim

Met onder meer: Simon Sears, Nanna Øland Fabricius en Magnus Krepper

Gesproken taal: Deens, IJslands, Engels en Zweeds

Plot For Evigt

De jonge wetenschapper Elias bestudeert de klimaatveranderingen en wordt verliefd op Anita. Hij zet echter zijn werk op de eerste plaats wanneer hij op missie kan vertrekken om een mysterieuze scheur in de zeebodem te onderzoeken. Tijdens zijn jarenlange missie krijgt hij een visioen over hoe zijn leven eruitziet mocht hij voor Anita hebben gekozen. Elias besluit dat hij dit oude leven met haar terug wil.

avatar van Fisico

Fisico

Vrij ontgoochelende Deense film. Ik begrijp de achterliggende synopsis wel, maar het boeide me verder maar weinig. Het is waarschijnlijk des mensen wanneer je achterom kijkt naar de genomen beslissingen in het leven en waarbij je fantaseert hoe het leven er uitgezien zou hebben wanneer je andere beslissingen had genomen.

Interessant, alleen vond ik het romantische kleffe gedoe dan maar niets. Ik was ook niet geheel overtuigd van het acteerwerk. De film bevat ook wat dooie momenten en het was moeilijk om er de aandacht bij te houden. Het blijft allemaal nogal oppervlakkig om dan te overgieten met een sausje van wetenschappelijk gewauwel dat nauwelijks overtuigend overkomt.