• 9.374.477 stemmen

Met onder meer: Daniel Auteuil, Emmanuelle Devos en Larisa Faber

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 8 augustus 2024

Plot Un Silence

Astrid is getrouwd met een gewaardeerde advocaat. Gedurende de 25 jaar dat ze samen zijn wordt ze echter het zwijgen opgelegd. Hun kinderen hebben er genoeg van en willen gerechtigheid waardoor het evenwicht binnen het gezin verstoord wordt.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 8 augustus 2024 in de bioscoop (Cinéart)

avatar van Fisico

Fisico

Ik vind Lafosse geen makkelijke regisseur. Continuer (Film, 2018) vond ik zwak, maar gelukkig vond ik meer mijn gading bij Les Intranquilles (Film, 2021) en het soortgelijke L'Économie du Couple (Film, 2016) over huwelijksproblemen.

Dat is bij deze "Un silence" niet anders. Gebaseerd op ware feiten destijds tijdens de Dutroux-periode. Ik wist hier echter weinig van af. Het is een film die wordt gedraaid vanuit het perspectief van de vrouw. Ik vond het een vrij ongemakkelijke film, met dat grote mankement dat het me niet raakte. Iets te weinig overtuigend wellicht. Een film die een aantal vragen niet beantwoordt. Hoe zoiets kon plaatsvinden en dat met medeweten van. Een gemiste kans, zeker om eens een andere toer op te gaan als zijn voorgaande films over imploderende gezinnen.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Pfff troebel hoor. Alsof je door een melkglazen bril door algenwater kijkt.

avatar van hvdriel

hvdriel

Elke film probeer ik zo onbevangen mogelijk te gaan zien. Dus tevoren geen recensies en geen trailers.

Soms wreekt zich deze kijkhouding. Pas na een half uur had ik min of meer gereconstrueerd wat de beginsituatie is, hoe de familie in elkaar zit en dat de film na de opening uit één lange flash back bestaat. Je kunt ook zeggen, dat de film zelf in zijn vertellen de titel meer dan waarmaakt.

Wat volgt, is een nauwgezette uiteenzetting van een familiedrama zonder dat de film in oordelen vervalt. Wel jammer dat de film het slot van dit drama - dat de kijker na de opening al kent - uitvoerig in beeld brengt.