• 9.153.171 stemmen

Geregisseerd door: Thomas Q. Napper

Met onder meer: Haley Bennett, Leo Suter en Tom Sturridge

Releasedatum: 22 augustus 2024

Plot Widow Clicquot

Barbe-Nicole Ponsardin Clicquot staat met haar echtgenoot aan de grondslag van de Clicquot wijngaard. De jonge vrouw wordt slechts op 27-jarige leeftijd weduwe en neemt de wijngaard over, waarna ze als de Grande Dame de Champagne bekendstaat. Met haar kennis en vaardigheden ontwikkelt ze een nieuwe techniek die sindsdien deel uitmaakt van de productie van de bekende champagne.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 22 augustus 2024 in de bioscoop (The Searchers)

avatar van Martin Minderaa

Martin Minderaa

Niet te pruimen in het Engels

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

De titel verraadt meer dan verwacht. Weduwe Clicquot en daar draait het om. Niet om de champagne, maar om haar, haar status als weduwe en haar liefdesleven voor en na het overlijden van haar echtgenoot. En dat is jammer. Waarom uitgerekend haar champagne zo in trek raakte, het hele ontwikkelproces en de moeite die dat kostte (af en toe zit ze nog laat aan een tafel maar echt invoelbaar wordt het niet gemaakt) worden nauwelijks belicht. En het liefdesleven is wel zo cliché en mat dat dat geen moment sprankelt. Ook zit er nog een sterke feministische saus overheen die weliswaar niet stoort maar achteraf wel enorm lijkt te zijn aangedikt. Visueel ook wat saai.

De aankleding is wel oké, de sfeer ook nog wel en ik heb wel veel slechtere en saaiere films gezien maar al met al was dit een zwak beestje dat niet echt overtuigt. 2,0*.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Slap gedoe. Vooral dat einde. Verwacht je nog een leuke rechtszaak, stelt dat ook al helemaal niets voor.

avatar van merijn82

merijn82

• 1912 berichten

mjk87 schreef:

Hoe ben je tot de conclusie gekomen dat die feministische saus is aangedikt in deze film? Dat zou ik nog het meest storend vinden inderdaad. Zoals het nu werd neergezet in de film stoorde het mij totaal niet, maar dan moet het wel kloppen. Althans, voor het grootste gedeelte.

Verder helemaal eens met jouw verhaal inclusief de score van 2*.

En deze film wil je natuurlijk in het Frans zien.

avatar van mrklm

mrklm

Wanneer François Cliquot [Tom Sturridge] plotseling overlijdt, ontstaat een familiestrijd over zijn wijngaarden. Formeel komen die in handen van zijn weduwe Barbe Nicole [Haley Bennett], maar een groep mannen onder leiding van François’ vader Philippe [Ben Miles] heeft er geen vertrouwen dat ze in staat is om van de wijngaard een succes te maken. Omdat hij juridisch geen poot heeft om op te staan, accepteert hij de situatie zoals hij is in afwachting van een incident waarmee hij alsnog zijn gelijk kan halen. Die dient zich aan wanneer Barbe Nicole een relatie krijgt met Louis Bohne [Sam Riley] die een belangrijke adviserende rol krijgt. Eén van de vele recente films over vrouwen die glazen plafonds breken. Een verzorgde productie met fraai camerawerk, maar het verhaal is te voorspelbaar om te beklijven.