• 9.369.659 stemmen

Geregisseerd door: Isaac Ezban

Met onder meer: Ofelia Medina, Paola Miguel en Samantha Castillo

Gesproken taal: Spaans

Plot Mal de Ojo

Nala is een 13-jarig meisje uit de stad. Ze reist met haar familie naar het huis van haar grootmoeder op het platteland, om te proberen een remedie te vinden voor de mysterieuze ziekte van haar kleine zusje. Maar ze zal snel ontdekken dat haar grootmoeder niet precies is wat ze lijkt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van joolstein

joolstein

Voor mij leek deze film op een soort Mexicaanse variant van het sprookje van Hans en Grietje. Het 13-jarig meisje Nala en haar kleine ziekelijke zusje Luna worden door hun vader Guillermo en moeder Rebecca achtergelaten bij abuela (Grootmoeder)Josefa. Hm, zou de grootmoeder van de meisjes misschien een heks kunnen zijn? Dit zet het verhaal in gang, maar voordat de meisjes beseffen dat ze in gevaar zijn, horen ze (in een flashback) van de huishoudster Abigail een spookverhaal, niet wetende dat dit hun eigen familiegeschiedenis is. Regisseur Isaac Ezban (van één van mijn favorieten films Los Parecidos, 2015) verricht hier goed werk! Het tempo was goed, er waren heerlijke spookachtige geluiden, fijne praktische effecten en make-upwerk en het acteerwerk was absoluut niet slecht! Wat volgens mij niet zo goed werkte was de manier waarop het verhaal werd verteld. En soms zelfs ook slordig want er was bv; aan het begin een onverklaarbare pandemie in het flatgebouw waardoor kinderen ziek werden, maar waarom? De film krijg van mij veel lof voor zijn praktische effecten, acteerwerk, locatie en sfeerschepping, maar verliest bij sommige verhaallijnen de draad een beetje...

avatar van perceived

perceived

Fijne Oma-Horror uit Mexico!

Een film met een vlot verloop, een meer dan verzorgde cinematografie en overtuigende acteurs. Hier en daar rammelt het script wel wat en origineel is het al helemaal niet, maar al met al vond ik dit een zeer genietbare film. 7.5/10*