• 9.377.071 stemmen

Geregisseerd door: Alberto Rodríguez

Met onder meer: Miguel Herrán, Javier Gutiérrez en Jesús Carroza

Gesproken taal: Spaans

Plot Modelo 77

Barcelona, 1977. Manuel, een jonge accountant, zit in de gevangenis wegens het verduisteren van geld en wacht op zijn proces. Boven zijn hoofd hangt een mogelijke straf van zes tot acht jaar, een oneerlijke straf voor de gepleegde misdaad. Al snel sluit Manuel zich samen met zijn celgenoot Pino aan bij een gevangenencollectief dat strijdt voor de rechten van gewone gevangenen en amnestie. Een oorlog voor vrijheid begint die het Spaanse gevangenissysteem zal doen schudden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van schumacher

schumacher

Zeer goeie en boeiende film, ik moest er een beetje inkomen in den beginne maar steeds werd ik meer en meer in het verhaal meegezogen en ik heb me geen seconde zitten vervelen.

Heel goed verhaal, goeie acteurs ook, 1 ervan herkende ik uit de alom bekende serie la casa de papel.

Dikke aanrader deze film.

avatar van stinissen

Geweldige gevangenis film zeer authentiek en het nodige geweld en drama daarbij ook nog op waargebeurde feiten een dikke negen dus 4.5*

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Een donker hoofdstuk uit de nadagen van het Franco regime. De gevangenissen bleven dezelfde repressieve methodes toepassen wat kwaad bloed zette bij de gevangenen die meer rechten, inspraak en rechtvaardigheid eisten. De mensen werden toen voor de kleinste inbreuken tot buitensporige celstraffen veroordeeld bvb zes tot acht jaar cel voor een kleine diefstal. De film vertelt de georganiseerde opstanden tegen deze wantoestanden met als doel om het te doen escaleren tot op politiek niveau. Een prima rauw gevangenisdrama dat heel vlot verteld wordt en een goed evenwicht vindt tussen de historische achtergrond en harde jailhouse actiemomenten. De cipiers en het gevangeniswezen krijgen geen stem; alles wordt vanuit het standpunt van de gevangenen bekeken. Modelo 77 kreeg 5 Goya"s in kleinere categorieën en moest de duimen leggen voor The Beasts.

avatar van Rodger

Rodger

Goede film waarbij je in het begin nog moet opstarten maar daarna wordt je helemaal in de film meegenomen

3,5 ***