• 9.374.006 stemmen

Met onder meer: Elena Anaya, Pablo Molinero en Eva Tennear

Gesproken taal: Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Jaula

Paula en haar man komen terug van een etentje als ze plotseling een jong meisje aantreffen op de hoofdweg. Ze ontfermen zich over het meisje en als na twee weken de ouders nog niet gevonden zijn, besluiten de twee haar tijdelijk in hun huis te laten logeren. Het echtpaar hoopt hiermee ook hun relatie een nieuwe impuls te geven. Het zorgen voor het meisje blijkt echter niet gemakkelijk, aangezien ze geobsedeerd is door de fantasie dat een monster naar buiten zal komen en haar zal straffen als ze buiten een met krijt getekend vierkant stapt.

avatar van lang pee

lang pee

Niet onvergetelijk, maar voor een Spaanse film zeker niet slecht, spannend genoeg en het acteren vond ik deze keer wel goed, want dat is nog wel eens een pak minder in Spaanse films....zeker kijken

avatar van joolstein

joolstein

Tja...een beetje standaard mysterie-thriller. Die wat meer waarde kreeg doordat het is geproduceerd door de Spaanse filmmaker Alex de la Iglesia en omdat je in de hoofdrol actrice Elena Anaya (The Skin I Live In) ziet. Het verhaal gaat over een kinderloos stel dat kind opvangt, wat ze op een nacht aantreffen op de weg. Al snel beginnen er vreemde dingen te gebeuren... Maar al klink dit als iets bovennatuurlijks wat je tegenkomt in horrorfilms lijkt het meer op de Zaak-Fritzl. En dat script was nu niet echt heel goed gedaan! Ongeveer op tweederde is er een ​​flashback om het één en ander te verklaren. Het is dan ook een geluk dat actrice Elena Anaya in deze film zit want zij weet met haar aanwezigheid er nog wat spannends van te maken!

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Ook hier is het horror-label niet echt toepasselijk, is veel meer een drama-thriller. Vond hem meer dan degelijk, omdat je je toch in begin afvraagt hoe en wat. Het uiteindelijk plot stelt zeker niet teleur en was best onderhoudend drama-thriller.

avatar van richardd.

richardd.

Deze is zeker het overslaan waard.

avatar van huiguh

huiguh

Degelijke Spaanse thriller, niks met horror te maken zoals hier boven bij 'genre' is aangegeven.

Was er volkomen blanco ingegaan (geen trailer of recensies gelezen) en waarschijnlijk mede daarom was ik verrast door het plot (welke niet eens zo origineel is...)

Al bij al was het allemaal iets te braafjes, en het einde mocht ook wel wat beter uitgewerkt worden door de regisseur.

Toch wel een voldoende.

avatar van Black Math

Black Math

Niet echt opmerkelijk, wel degelijk. Het uitgangspunt is interessant en wordt redelijk uitgewerkt met een ontknoping die ik niet zag aankomen. Maar de uitwerking is nu ook weer niet zo dat het me nog weken na het zien van de film me nog sterk bijstaat. 2,5*.

avatar van nadrin

nadrin

Overtuigend geacteerd. Voldoende mysterieus. Mooie opbouw

avatar van Noodless

Noodless

Het is meer een drama/thriller dan een horrorfilm waarbij het verhaal goed opgebouwd wordt naar een verrassende climax. De afbakeningen met krijt is een leuk gegeven en het verhaal blijft voldoende boeiend tot het einde. 6/10

avatar van AngelicV

AngelicV

Sterke thriller waarbij het duidelijk wordt dat je alleen op jezelf kunt vertrouwen als je intuïtief iets aanvoelt. Anaya speelt haar rol met verve. De diepere psychische laag wordt redelijk opgepakt doch meer verdieping zou het geheel krachtiger geven gemaakt. Er zitten wat gaten in..3,1*