• 9.374.165 stemmen

Geregisseerd door: Lee Il-hyung

Met onder meer: Lee Sung-min, Nam Joo-hyuk en Jeong Man-sik

Gesproken taal: Koreaans en Japans

Plot Remember

"This revenge must be completed."

Pil-ju, een gepensioneerde soldaat van in de 80 met dementie, gaat op zoek naar de mensen die volgens hem verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn familie in het verleden. Met vijf namen op zijn vingers getatoeëerd, en stukjes van zijn instortende herinneringen, spoort Pil-ju zijn doelwitten op en vermoordt ze één voor één. De jonge, onschuldige In-gyu raakt ongewild betrokken bij Pil-ju's wraak, en wordt uiteindelijk de hoofdverdachte van een moord die Pil-ju heeft gepleegd. Om zijn onschuld te bewijzen, en deze oude man een halt toe te roepen, kan In-gyu niet anders dan Pil-ju's wraakreis begeleiden. Kan Pil-ju, voordat zijn geheugen volledig verdwenen is, zijn levenslange wraak voor elkaar krijgen?

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Het verhaal lijkt wel wat op Remember met Christopher Plummer, of zou het een remake zijn?

avatar van knusse stoel

knusse stoel

mcdaktari schreef:

Volgens deze link kan je wel eens gelijk hebben:

Reddit - Dive into anything

avatar van lang pee

lang pee

Ik vond deze film redelijk goed, alleen had hij wel een beetje korter mogen zijn vond ik maar hij bleef het bekijken waard...

Wie heeft dit scenario geschreven? Wat een nonsens. Een 53 jarige acteur moet een 80+-er spelen die zwaar aan Alzheimer lijdt. Oké, daar kwam hij niet mee weg. Neem dan een acteur die deze leeftijd benaderd. Harrison Ford acteert ook nog steeds. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn. Maar onze patiënt heeft een missie: hij wil wraak nemen op 4 Koreanen die zijn vader, zus en broer hebben vermoord gedurende de 2e W.O toen Japan Korea nog bezette. Die bezetting duurde van 1910 tot 1945. De moorden vonden plaats in 1942, dus onze held moet nu ver in de 80 zijn. Oké, dát kan, maar de daders die hij terecht wil stellen waren in 1942 minstens 20 jaar oud en dus ten tijde van de wraakactie allemaal 100+-ers. Want het verhaal speelt zich af in 2022. Zelden heb ik zulke jong uitziende energieke 100+-ers gezien. En dan gaat onze held de achtervolging aan, niet met een onopvallend Koreaans 13 in een dozijn autootje, maar een knalrode Porsche 911. Zodat je in het verkeer tenminste lekker opvalt. Het eind is een anti-climax want in een gemiddelde USA film heeft het SWAT team.de man al doorzeefd. Hier niet. Mijn mening over dit gedrocht? Nul komma nul. Nou ja één ster want ik vond de Porsche wel gaaf

avatar van blurp194

blurp194

Een remake van Remember (2015), maar behalve het uitgangspunt zijn er verder eigenlijk niet zo heel veel overeenkomsten door de verplaatsing naar Korea. De aap uit de mouw aan het einde komt er wat minder fraai uit als in het origineel - wellicht doordat ik van daar uit al wist welke kant het uit ging ook.

Qua vormgeving en cinematografie erg mooi gedaan, en de acteurs zijn ook prima. Toch vond ik het wat vlak uiteindelijk. Wellicht had opa wat meer sinisterheid kunnen gebruiken.