• 9.374.524 stemmen

Geregisseerd door: Lance Kawas

Met onder meer: Donald Cerrone, Brande Roderick en Kelly Lynn Reiter

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Project Legion

"Locking your door won't keep them out."

Na thuiskomst van een geheime missie wordt soldaat Greg Rourke wakker in zijn appartement door het geluid van explosies en sirenes. De buitenwereld lijkt te zijn ingestort. De televisie, het internet en zijn telefoon vangen geen signalen op. De enige tekenen van leven zijn de helse wezens die nu voor zijn deur op de loer liggen. Binnen blijven lijkt de enige manier om veilig te blijven. Maar als het isolement zijn tol begint te eisen, begint Greg zich af te vragen of het echte gevaar buiten of binnen is.

avatar van Shadowed

Shadowed

Project Legion is een film die zich in een relatief korte speelduur van enkel 90 minuten overal en nergens naartoe wil bewegen. Ik zie eigenlijk niet vaak een film die zoveel hooi op z'n vork neemt, maar dat maakt het kijken er gelukkig wat vlotter op. Heel veel mensen lijken Cerrone, die de hoofdrol vertolkt, ergens van te kennen. Ik moest vooral denken aan een kalere Tom Hardy toen ik naar de poster keek. Regisseur Kawas maakt van de film een echt rommeltje, maar wel een rommeltje dat soms goed wegkijkt. Zo spectaculair als de trailer je wil laten geloven wordt het bij lange na niet, wel een film die nooit te lang stil blijft staan en oprecht z'n best doet om wat unieks neer te zetten. Wordt daar met vlag en simpel in geslaagd? Zeker niet. Niet alle ideeën werken en het acteerwerk is matig. Vond ook vooral de bedreiging weinig creatief, maar gelukkig was het geen lange zit. Ondanks de serieuze toonzetting voelt de film nooit te zwaar aan, en dat slik ik makkelijker dan een kortere film die dit wel doet.

avatar van frans123

frans123

Weer een Pr(ime)uimen Film . Lang geleden Netflix weg gedaan , maar Prime Video gaat er ook uit. .