• 9.374.188 stemmen

Geregisseerd door: Steven LaMorte

Met onder meer: David Howard Thornton, Krystle Martin en Chase Mullins

Releasedatum: 6 december 2023

Plot The Mean One

"Slashing through the snow."

In een slaperig bergstadje worden Cindy's ouders vermoord tijdens de kerstdagen. Een bloeddorstige groene figuur in een rood kerstmannenpak is de dader. Maar wanneer het vraatzuchtige wezen, dat een hekel heeft aan Kerstmis, het stadje opnieuw begint te terroriseren en de feestdagen dreigt te verpesten, vindt Cindy een nieuw doel - het monster vangen en doden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 6 december 2023 in de bioscoop (MovieCompany)

avatar van Shadowed

Shadowed

In de bioscoopketen Pathé hingen diverse promotieposters van The Mean One, maar een daadwerkelijke release werd niet doorgelaten. Achteraf blijkt dat vanuit het perspectief van Pathé een verstandige keuze, want regisseur Steven LaMorte levert niet bepaald de hoogste kwaliteit af. Het betreft een vrouw die het moet opnemen tegen een boosaardige kerstgeest, die wordt vertolkt door David Howard Thornton (Art the Clown). In principe kreeg ik ook voortdurend het gevoel dat ik naar Art zelf aan het kijken was, want Thornton kan het niet laten om de Grinch te voorzien van zijn gewoonlijke cartooneske trekjes. LaMorte springt uitzonderlijk matig om met de spanningsboog en het acteerwerk van de protagonisten is dermate belabberd dat er geen greintje sympathie vanaf vonkt. Daarnaast maakt de dwaze geluidsbewerking van de bedreiging haast een vrolijk vriendje en leeft de film enkel op wanneer random figuurtjes bloederig uit elkaar worden getrokken. Het meest noemenswaardige moment treedt al binnen het eerste halfuur op gedurende een restaurantslachting, alles daarna wordt beduidend kleinschaliger neergezet. Op structureel en visueel vlak is The Mean One een absolute puinhoop te noemen, maar de boel wordt redelijk praktisch gehouden en Thornton doet wat hij kan. Ik raad diegene die bioscoopplannen hadden voor TMO van harte af om deze plannen daadwerkelijk door te zetten.

avatar van Thiver

Thiver

Shadowed schreef:

Maar dat kan toch ook niet? Zonder bioscooprelease kun je dergelijke plannen sowieso niet uitvoeren.

avatar van Shadowed

Shadowed

Thiver schreef:

De ondertoon van die stelling was komisch ingesteld en niet letterlijk, zeker als je de eerste zin van mijn recensie leest. Geen effectief grapje dus blijkbaar.