• 9.376.689 stemmen

Met onder meer: Jennifer Mischiati, Douglas Dean en Christoph Hülsen

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Dead Bride

"She's here."

Na de dood van haar vader keren Alyson, haar partner Richard en hun baby terug naar haar ouderlijk huis. Door een paar schokkende bovennatuurlijke gebeurtenissen ontdekt Alyson dat zij en haar familie hebben geleefd met een vreselijke vloek, in het verleden ontketend door een bruid die door Alysons grootvader is vermoord. Kort daarna verdwijnt Alysons kind en heeft ze geen andere keuze dan een angstaanjagende reis naar de onderwereld te ondernemen, om zich te bevrijden van de vloek van de bruid en op zoek te gaan naar haar dochter.

avatar van Collins

Collins

Als bij aanvang van de film een gezinnetje een oud huis betrekt, dan weet je als kijker natuurlijk al dat er zich bovennatuurlijke en verontrustende dingen gaan afspelen in dat huis. Ik ben daar wel vatbaar voor. Voor zo’n spookhuisfilm. Mits goed gedaan. De manier waarop het mysterie wordt geopenbaard en de sfeer die daarbij wordt opgeroepen zijn dan van belang. In beide gevallen schiet Dead Girl helaas schromelijk tekort.

Van veel mysterie is weinig sprake. Om het mysterie mysterieus en de ontrafeling ervan boeiend te houden, was een andere titel een betere keuze geweest. Behoorlijk dom om een film op voorhand al van zijn mysterieuze aspect te ontdoen. De enige vraag die bij aanvang nog resteert is de vraag om wiens dode bruid het zou kunnen gaan. Ik verklap alvast dat het antwoord op die vraag niet boeiend is.

Dead Bride is niet bepaald een film van verrassingen. Het is ook niet een film die met een geslaagde duistere sfeer de kijker van een verontrustend gevoel voorziet. Regisseur en schrijver Francesco Picone toont film- en verhaaltechnisch amper eigen inbreng en teert fantasieloos op horror clichés. Dead Bride is een matige déjà vu-beleving. Ik geef trouwens onmiddellijk toe dat veel recent horrorwerk niet uitblinkt in creativiteit, maar dat is geen excuus om geen serieuze poging te ondernemen iets origineels in te brengen.

En zo is Dead Bride niet meer dan een simpele genrefilm zonder noemenswaardige opvallende elementen. Dead Bride is misschien leuk om te bekijken als je nog nooit een horrorfilm hebt gezien.

avatar van Shadowed

Shadowed

Spookfilm met niet alleen een laag budget, maar ook een laag niveau van talent. Dit soort films komen op de dag van vandaag steeds vaker uit. Filmmakers die graag een film willen maken en uit wanhoop maar snel iets in elkaar zetten. Dit keer alleen van een regisseur die al een stuk of 6 projecten heeft gemaakt voordat Dead Bride uitkwam. De film is hier en daar wel sfeervol en het acteerwerk is voor de verandering niet bijzonder bedroevend, verder mist het eigenlijk alles. Structureel leeg, een onsamenhangend verloop en een te wisselend tempo. Daarnaast wordt alles ook bijzonder zwaar gebracht, blijkbaar is het volslagen achterlijke concept iets dat we als kijker maar al te serieus moeten nemen.

Toegegeven, in vergelijking met een hoop andere rommel binnen hetzelfde genre valt Dead Bride nog mee, maar niettemin blijft het prul.