• 9.374.037 stemmen

Genre: Komedie / Drama

Alternatieve titels: Fathers and Mothers / Fædre og Mødre

Oorsprong: Denemarken

Geregisseerd door: Paprika Steen

Met onder meer: Katrine Greis-Rosenthal, Jacob Ulrik Lohmann en Nikolaj Lie Kaas

Gesproken taal: Deens

Releasedatum: 6 juli 2023

Plot Fædre & Mødre

Het echtpaar Piv en Ulrik wil zich bij de oudergroep op de nieuwe school van hun dochter voegen, maar moet vechten voor een plaats. Bovendien neigt de institutionele cultuur ernaar het slechtste in de volwassenen naar boven te halen. Piv en Ulrik staan voor grote uitdagingen wanneer ze erkend willen worden in de groep en voor hun dochter is dan ook niets te veel.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 6 juli 2023 in de bioscoop (Paradiso Entertainment)

avatar van Martin Minderaa

Martin Minderaa

Zeer geslaagde satire. Die vreselijke bemoeizucht van ouders op de school van hun kind: zo herkenbaar!

avatar van StanStan

StanStan

Best een leuke film. Lichtvoetig. Herkenbaar. Goed geacteerd.

avatar van HK Senator

HK Senator

Een beetje raar dat de ouders van de schoolkinderen mee gaan op schoolkamp maar wellicht is dat in Denemarken heel gebruikelijk. Cultuurverschilletje dus. Maar dat dit vragen is om problemen weet je van te voren. Het is allemaal wel grappig maar niet heel veel meer dan dat. De schooldirecteur komt een beetje over als sekteleider...

avatar van lang pee

lang pee

Een pretentieloos zondagsfilmpje, leuk maar ook niet meer dan dat. Maar de cast is wel ongelooflijk, zijn echt allemaal toppers in Denemarken, en dan zijn er nog vele toppers zoals de Mikkelsen broers en vele andere niet bij.

Ik stel mij altijd de vraag hoe een klein landje met een kleine 6 miljoen inwoners zoveel schitterende acteurs en actrices heeft en bv Nederland met meer dan 17 miljoen inwoners zo weinig....

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Lekker filmpje wel, af en toe hard om moeten lachen. Wel iets teveel karikaturen in één film gepropt, het geheel doet allemaal wat overdreven aan. Maar goed, vandaar ook het uiteindelijke vermaak. Indien je vraagstukken als 'waarschijnlijkheid' etc. loslaat en er niet al teveel hoogdravende boodschappen in probeert te ontdekken dan kun je gewoon een avondje ontspannen lachen. En hier en daar wat herkennen.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Leuke film als je even anderhalf uur zin hebt in geen realisme maar wel pseudo-realistisch ergeren. Want behalve die twee kinderen is iedereen in dit verhaal een bom van ergernis.

avatar van Fisico

Fisico

Deens is me niet onbemind, maar deze viel me echt tegen. Nikolaj Lie Kaas, waar ben jij in verzeild geraakt? Wat een onbeduidende triestige rol. Zonde van je talent. Ik vond het vooral een erg vervelende film, tout court. Het had de pretentie om grappig en luchtig over te komen, maar het werkte me gewoon op de zenuwen.

De insteek vond ik wel goed: ouders die zich voordoen als elite en zichzelf beter(e) (ouders) vinden dan een andere omdat ze begaan zijn met de school en zich inzetten voor allerhande projecten met de idee van 'de middelen' zijn belangrijker dan het doel op zich.

Maar ik vond het zo flauw uitgewerkt met personages die één voor één vervelend waren. De kinderen zouden centraal moeten staan, maar dat deden ze hoegenaamd niet in deze moralistische sferen.

avatar van AniSter

AniSter

Een stevige cast die een verhaal neerzet dat een redelijk aangedikte weergave is van hoe het er hier en daar in real life aan toe gaat. Soms komisch, maar ook af en toe erg ongemakkelijk. Het is de cast die deze film maakt, voor de rest is het maar een gemiddeld gebeuren.

avatar van AngelicV

AngelicV

In eerste impressie luchtig, doch zwaardere thematiek komt ook aan bod. Met zichzelf worstelende ouders, die het beste voor hun kind willen, doch eerst eigenlijk hun eigen shit zouden moeten opruimen. Thema's als hsp, scheiding, (homo)seksualiteit, vreemdgaan, corrupt leiderschap etc. Het wordt aangeraakt, zonder diepgang.

avatar van wess16

wess16

Een soort serieuzere versie van De Luizenmoeder. Van genoten.

avatar van nadrin

nadrin

Niet aan mij besteed. Ondanks de toch wel goede acteerprestaties