• 9.373.864 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: John V. Soto

Met onder meer: Gillian Alexy, Luke Ford en Tom O'Sullivan

Plot Avarice

"Her family was the wrong target."

Omdat hun huwelijk stroef loopt, nemen investeringsbankier Ash Matthews en zijn vrouw Kate een rustpauze op een afgelegen plek. Na een woninginbraak dwingt een bende Ash tot illegale transacties, met Kate en dochter Sara als pressiemiddel. Wat de criminelen echter niet weten, is dat Kate een boogschutter van wereldklasse is. En dat ze nergens gaat zonder haar boog.

avatar van Collins

Collins

Avarice is een film uit het Home Invasion genre. Het woord avarice was mij onbekend. Het woord staat voor hebzucht. Na afloop van de film kan je stellen dat hebzucht de lading bij de meeste personages wel dekt. De film Avarice voegt behalve de opzienbarende titel geen nieuwigheden aan het genre toe. De film is vrij vlak en voorspelbaar en bevat dientengevolge weinig spanning.

Pas na vijftig minuten ontwikkelt zich een soort kat-en-muisspel dat voor een beetje opwinding zorgt. De film bevat geen nieuwigheden schreef ik eerder. Niet helemaal waar, want de protagoniste stelt zich niet passief gillend op maar bedient zich in de contra-attaque heel stoer van pijl en boog. Ik denk dat regisseur John V. Soto zich veel eerder op het kat-en-muisspel had moeten richten in plaats van zijn kijkers te vervelen met oppervlakkige pogingen om te investeren in zijn personages. Die blijven ten allen tijde vlak en oninteressant en vervelen met obligate dialogen en weinig opmerkelijke handelingen.

Ondanks alle geleuter ontstaat geen sympathie voor het aangeslagen gezin en blijven de beweegredenen van de antagonisten onduidelijk. Je zou hoogstens kunnen zeggen dat ze uit hebzucht handelen. Een wat magere beweegreden gezien de vele tijd die de film met hen doorbrengt, maar het verklaart in ieder geval de titel

Er volgen nog wat schokkende twisten en daarna is de film gelukkig snel afgelopen en de kwelling voorbij.

avatar van boemboem27

boemboem27

duurt even voordat het interessant wordt.

gewoon kidnapping eigenlijk om geld los te krijgen via de systeemanalist oid.

de schoten met de boog zijn natuurlijk veel spectaculairder dan piefpafpoef met een pistool.

dat maakt mede daardoor , eigenlijk de film niet onaardig

daarom 3 sterren is ie wel waard.

acteurs zijn voor mij allemaal onbekend, maar dat mag de pret niet drukken.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Wel een mooie film. Alleen jammer wat er met Katy's vader is gebeurd. Het was een echte THRILLER! en het einde? Goed natuurlijk.