• 9.372.496 stemmen

Geregisseerd door: Edgar Kapp en Kuba Szutkowski

Met onder meer: Elisa Beuger, Jack Wouterse en Julia van de Graaff

Releasedatum: 20 april 2023

Plot Onder Water

De film vertelt het verhaal van Foekje. Samen met haar aanstaande ex-man Evert keert zij terug naar haar ouderlijk huis om de confrontatie met haar moeder Nel aan te gaan. Haar moeder is een fanatieke doomsdayprepper...

avatar van Wouter

De film heet toch gewoon ONDER WATER?

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 20 april 2023 in de bioscoop (Amstelfilm)

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Leuk!

Foekje moet met haar Ex-man haar moeder overtuigen haar ouderlijke stek te verlaten omdat de gemeente deze plek onder water wil laten lopen. Het zou een hele operatie worden want Foekjes moeder was nooit een makkelijke geweest. En sinds de corona lijkt het ongemakkelijke naar het onmogelijke te zijn verplaatst.

Foekjes moeder Nel is niet thuis, zo lijkt het eerst. We komen erachter dat ze onder het huis een heuse schuilkelder geleefd heeft en niet meer op andere ideeën te brengen is. De corona is een complot, de wereld wordt overheerst en zij verdomd het om daar ooit nog voor boven te komen. Onder Water speelt zich vanaf dat punt slechts in de kelder af, en brengt het toch wel een sterk psychologisch spel te weeg, waar deze drie hoofdrolspelers zichzelf in verstrikken.

Nel is compleet geradicaliseerd. Corona lijkt een moment te zijn dat bepaalde mensen zodanig in hun gedachten en informatiegangen zijn doorgedraaid dat er geen weg terug meer is. Tot het gevaarlijke aan toe... Maar Nel was altijd al een merkwaardige vrouw geweest. Zo komen we bij de flashbacks van Foeks jeugd waarin ze nog een zusje heeft. Het wil niet echt duidelijk worden wat er allemaal concreet afspeelt, maar toch voel ik het ergens aan mijn water.

Deze coronafilm weet naast De Openbaring je de pandemie te doen herbeleven, met de nodige nieuwsfeiten en de tegenstrijdigheid van dien. Ook #MeToo komt hier de hoek om kijken, de zogenaamde pedofielenbendes in de politiek en de chips die je via de vaccinaties zou moeten ingediend krijgen. Alle actualiteiten van 2020 en 21 komen erin terug.

Toch weer een vooruitgang in de Nederlandse cinema.

avatar van Waku

Waku

Klein Nederlands drama met een kleine cast en wat mij betreft onbekende cast.

Behalve de bijrol van Wouterse dan.

Deprimerend filmpje.

Past goed bij het corona thema.

Alles draait om een traumatisch gezinsverleden.

Geen gezellige hap deze 70 minuten durende "Onder Water".

Maar wel sterk geacteerd.

avatar van DoctorMovie

DoctorMovie

Vreselijk saai filmpje gemaakt door narcisten die hun naampjes willen zien schitteren en die het idee hebben filmmakers te zijn