• 9.374.305 stemmen

Shark Side of the Moon (2022)

Actie / Sciencefiction | 88 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Glenn Campbell en Tammy Klein

Met onder meer: Reginald William Stalling, Maxi Witrak en Terrance Livingston Jr.

Plot Shark Side of the Moon

"THERE ARE SHARK PEOPLE ON THE MOON"

Tijdens de Koude Oorlog ontwikkelde de Sovjet-Unie hyper-agressieve haaien. Omdat ze hen niet konden doden, lanceerden de militaire leiders van de USSR de haaien op de maan. Tientallen jaren later arriveert er een team van Amerikaanse astronauten op de maan. Hun missie is een module repareren die gevonden is op de donkere kant. Daar treffen ze echter ook de maanhaaien van de Russen aan die niet te doden zijn. Ze zullen voor hun levens moeten vechten als ze de aarde weer heelhuids willen bereiken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Shadowed

Shadowed

Asylum.

Film verbaasde me in de opening nog redelijk qua effecten. Voor wie bekend is met Asylum zal vast wel verwachten dat het weinig kwaliteit kan afleveren qua effecten. Alle beestjes binnen dit universum lijken nogal op elkaar, maar ik neem nog altijd liever die films dan haaienfilms zoals Shark Exorcist.

Zoals ik al zei opent de film best vermakelijk met een nogal grootse scene op aarde en opvallend gedetailleerde effecten. Vervolgens duurt het niet zo lang voordat we de ruimte zelf intrekken, maar het niveau op de maan daalt wel een aanzienlijk stuk. Vooral de keuze voor de vijanden (lopende en pratende haaien) bewijst zichzelf als uitzonderlijk zwak. Waarom? Het jaagt op geen enkele manier angst in, en creatief is het evenmin. Eerder erg kinderachtig.

Qua actie soms grote dingen waarbij de makers nog redelijk wat uit de kast trekken, maar uiteindelijk is het wel gedaan met de pret. Er gebeurt vooral te weinig, en voor een gegeven dat zo absurd is dat je je haast niet kan indenken dat het ooit saai wordt is dat wel een domper. Matige kwaliteit. Te verwachten van deze studio, maar toch niettemin een gemiste kans.