• 9.374.963 stemmen

Met onder meer: Jeremy Pope, Gabrielle Union en Bokeem Woodbine

Gesproken taal: Engels, Arabisch en Spaans

Releasedatum: 23 februari 2023

Plot The Inspection

De jonge Afro-Amerikaan Ellis valt op mannen en wordt op zijn zestiende door zijn moeder verworpen. Met weinig toekomstperspectief kiest hij ervoor zich bij de marine te voegen. Daar zet hij alles op alles om te slagen. Te midden van de slopende routineuze dagen en de vooroordelen in zijn omgeving vindt hij vriendschap en steun. Het is een plek waar hij zich thuis voelt en zijn leven voorgoed verandert.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 23 februari 2023 in de bioscoop (Paradiso Entertainment)

avatar van mrklm

mrklm

Onder anderen omdat zijn moeder [Gabrielle Union] hem afwijst vanwege zijn homoseksualiteit, besluit Ellis French [Jeremy Pope] zich aan te melden bij de Marine waar in 2005 nog het beleid van “Don’t Ask, Don’t Tell” geldt met betrekking tot niet-hetero’s. Goed geacteerd maar weinig verrassend drama met de bekende vernederingen en dilemma’s. Autobiografisch drama van regisseur en scenarist Bratton die waarschijnlijk An Officer and a Gentleman en/of Full Metal Jacket nog niet had gezien.

Wat een prachtige gespeelde hoofdrol door Jeremy Pope. Moeilijk het droog te houden, echte aanrader

avatar van Walter S.

Walter S.

Had er wat meer van verwacht, drillopleiding film die zich onderscheidt doordat de hoofdpersoon homosexueel is maar verder niet verrast of echt bijzonder is. Niet slecht maar wel te gewoontjes.

avatar van Collins

Collins

“Pain is weakness, leaving the body!” Zo luidt het zelfgenoegzame motto dat de opleiders de rekruten toebijten. Meteen bij het uitstijgen uit de bus begint de drill. “I will break you, I promise!” De ontvangst is allerhartelijkst. De jonge Afro-Amerikaanse en homofiele Ellis krijgt het niet gemakkelijk. Zoveel is direct duidelijk. Het feit dat hij homo is, houdt hij angstvallig verborgen. Binnen de geledingen van het United States Marines Corps past een dergelijke seksuele voorkeur niet.
Na een banaal voorval onder de douche wordt Ellis echter als homofiel gebrandmerkt en wordt hij met stilzwijgende goedkeuring van de opleiders door zijn kameraden mishandeld. Vanaf dat moment is hij onderwerp van spot en beledigingen. Met The Inspection vertelt regisseur Elegance Bratton zijn eigen verhaal. Een verhaal dat intolerantie, discriminatie en homofobie aan de orde stelt. Verwacht dus niet al teveel actie op de stormbaan. De maatschappijkritische en psychologische accenten voeren de boventoon.
Een aardige film die uiteraard veel stereotiepe homohaters ten tonele voert en een weinig verrassende handeling kent. Een aardige film die daarnaast uiteraard een aantal personages lanceert die minder clichématig denken. Zo worden de thema’s niet alleen met de botte bijl behandeld, maar tevens met enige fijnzinnigheid gepresenteerd. De dramatische touch is er bij gebaat en dat is weer goed voor de beleving. De uitstekende hoofdrol van Jeremy Pope helpt.
The Inspection is een sympathieke film die wat voorspelbaar verloopt maar hier en daar toch weet te emotioneren zonder in zoetsappigheid te vervallen.

avatar van Waku

Waku

Sterk waargebeurd recruut drama met een beetje woke boodschap die mij dit keer niet irriteerde omdat het niet geforceerd door je strot wordt geduwd."The Inspection" heeft soms wat weg van de klassieker "Full Metal Jacket", al ging die film verder met een tweede gedeelte in de oorlog. Deze film beperkt zich tot de slopende opleiding en schetst een beeld van de moeizame moeder zoon relatie en waarin de hoofdpersoon aan zichzelf maar ook aan zijn directe omgeving iets wil bewijzen.

avatar van boemboem27

boemboem27

eigenlijk een film waar je van moet gruwen dat dit nog steeds gebeurd.

een film wat helaas nog op waarheid berust ook.

een moeder die haar zoon nog steeds niet accepteert omdat ie gay is.

allemaal heel cliché ,we hebben het helaas al vaker gezien.

dus geen film die iets nieuws vertond, wel een uitstekend verhaal

prima spelende acteurs

inderdaad een beetje weg heeft van de film "full metal Jacket"

die ook over vernedering gaat in het leger maar dan niet over het gay zijn ,maar dat ie dik is oa.

deze film en ook de film "full metal Jacket" zijn beiden zijn echte aanraders.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1951 berichten

Zeer goede film in zijn genre. Vooral omdat de hoofdrolspeler niet alleen maar gepest wordt, maar hij wordt ook opgenomen in de groep. De overige leerlingen komen voor hem op. Er ontstaan zelfs spanningen tussen de leraren. Dus goed om te zien dat dit gebaseerd is op feiten. Want we kennen allemaal het pesten van een homo. Maar in deze film komen de 'stoere jongens' ook op voor het slachtoffer en/of voor gerechtigheid. Ze zijn op een gegeven moment ook niet bang om de leraren aan te spreken. Mooie film.

Moeder heeft een korte rol, maar als ze in beeld is, speelt ze echt supergoed!!!! Een vreselijk kortzichtige vrouw.

avatar van Fisico

Fisico

Een Afro-Amerikaanse homoseksuele man in het leger. Dat kan niet goed aflopen als dat uitkomt. En uitkomen doet het en erg positief voor het hoofdpersonage is het evenmin. Wat me echter het meest zal bijblijven is de relatie met zijn moeder. In het begin van de film word je in het ongewisse gelaten over het waarom van de moeizame band. Je denkt dan aan drugs of geweld en dergelijke meer.

Schrijnend was in dat opzicht de sterke scène toen moeder en zoon na de proclamatie aan een tafeltje zaten in de legerkazerne. En dan toch nog die onvoorwaardelijke loyaliteit, heftig.

De opleiding zelf is vrij standaard. Best onderhoudend maar niets nieuws met het gebrul en harde aanpak. Blijkbaar gebaseerd op reële gebeurtenissen. Geen topper, maar zeker niet slecht.