• 9.371.740 stemmen

Dinosaurs - The Final Day with David Attenborough (2022)

Documentaire | 90 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: Dinosaur Apocalypse

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Matthew Thompson

Met onder meer: David Attenborough

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Dinosaurs - The Final Day with David Attenborough

Sir David Attenborough presenteert deze documentaire die in ongekend detail de verloren wereld van de allerlaatste dagen van de dinosauriërs tot leven brengt. Op zoek in de heuvels van Noord-Dakota doet paleontoloog Robert DePalma een ongelooflijke ontdekking op een prehistorisch kerkhof dat bekend staat als Tanis: gefossiliseerde wezens, verbluffend goed bewaard gebleven zoals de lichamen die in Pompeii zijn gevonden. Terwijl DePalma op zoek gaat naar bewijsmateriaal dat licht kan werpen op de laatste dagen van de dinosauriërs, voeren ultramoderne visuele effecten Sir David terug in de tijd naar het late Krijt om getuige te zijn van de wezens die op Tanis leefden aan het eind van het tijdperk van de dinosauriërs.

Zichzelf - Presenter

avatar van Movsin

Movsin

Interessant en boeiend en merkwaardig toch dat werk van paleontologen en andere wetenschappers op dat vlak al besef ik wel dat mogelijks nieuwe vondsten en ervaringen tot afwijkende besluiten kunnen leiden.
Even merkwaardig is het slot van de documentaire: De inslag van de meteoriet was een drama voor onze planeet, laat ons hopen dat de mens niet de volgende boosdoener is....

avatar van mrkos

mrkos

Dinosaurs - The Final Day with David Attenborough

Prachtige mooie docu over hoe de laatste dag van dinosauriërs eruit zou hebben gezien nadat de alles vernietigende astroïde onze aarde bereikte. Met o.a. David Attenborough die ons door de laatste dagen van de late krijt periode begeleid en een stel paleontologen die in North Dakota (Tenis) bewijs zoeken hoe de laatste dag eruit zou hebben gezien rondom Tenis.

Super interessante docu met een belangrijke boodschap op het einde!

4 sterren.