• 9.373.582 stemmen

Adam by Eve: A Live in Animation (2022)

Animatie / Muziek | 58 minuten

Genre: Animatie / Muziek

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Nobutaka Yoda, Waboku, Hibiki Yoshizaki en Yuichiro Saeki

Met onder meer: Eve, ano en Hanon

Gesproken taal: Japans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Adam by Eve: A Live in Animation

Een middelbare scholiere genaamd Aki is op zoek naar haar vriend Taki, die plotseling voor haar ogen is verdwenen. Ze dwaalt af naar een vreemde wereld, gecreëerd door de mysterieuze entiteit Hitotsume-sama. Geleid door de stem van Taki treft Aki een fictieve versie van de wijk Shibuya aan, die noch droom noch werkelijkheid is. Wat ligt hier?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Fisico

Fisico

Niet echt mij ding. Gelukkig een film met een beperkte speelduur. Ik dacht een soort mysterieuze film te zien waarbij werkelijkheid en dromen in elkaar vloeien met al dan niet paranormale verschijnselen. Niets van dit alles, of al dan niet beperkt aanwezig.

De film is echter een aaneenschakeling van J-pop songs gecombineerd met wat anime. Alsof het (een) langgerekte videoclips(s) betrof(fen). De muziek was al niet mijn ding en de verwachtingen werden allerminst ingelost. Geen idee waar de film heen wou, maar de ontvouwing van de droomsequenties van Ari kwamen alles behalve uit de verf. Jammer.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Visueel vaak wel mooi, maar ondanks de korte speelduur toch wel saai. De liedjes zijn mierzoet en hoewel passend wisten ze me niets te doen. Al met al is dit een collage van soms mooie beelden, maar dan kijk ik liever in mijn eigen tempo dan dat ik het tempo van een film moet volgen. 2,0*.