• 9.373.254 stemmen

Let the Wrong One In (2021)

Komedie / Horror | 96 minuten

Genre: Komedie / Horror

Oorsprong: Ierland

Geregisseerd door: Conor McMahon

Met onder meer: Karl Rice, Eoin Duffy en Anthony Head

Plot Let the Wrong One In

Matt is een naïeve jongeman en werkt in een supermarkt. Plotseling staat zijn vervreemde broer, genaamd Deco, voor de deur. Deco ziet eruit alsof hij een enorme kater heeft. Al snel blijkt dat Deco ten prooi gevallen is aan vampieren die Dublin terroriseren. Deco heeft bloed nodig om in leven te blijven en vraagt Matt om hulp.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Shadowed

Shadowed

Erg vervelend.

Dat de film een komedie is kan de gemiddelde horrorfanaat waarschijnlijk al raden met een enkele blik op de titel, die een parodie betreft. Je zou ook naar de poster, of lekker gewoon naar het genre kunnen kijken, maar de film maakt z'n intenties wel heel duidelijk. Daar is niets mis mee, wel met de uitvoering van die intentie.

De film gebruikt voor een lange tijd een weinig subtiele vorm van humor, maar presenteert het allemaal op een nogal ongemakkelijke wijze. Het is daarom, voor mij persoonlijk, erg moeilijk om me in te leven met het verhaal. Het lukt sowieso al niet erg als ik de personages maar flauw vind, en daarnaast het concept ook niet zo bijzonder vind. Het jammere is dat diezelfde vorm van humor de hele film blijft aanhouden.

Wel krijgen we nog wat korte, bloederige scenes te zien die het als geheel iets naar voren helpen. Ook enkele scenes, meer op dramatisch vlak, werken beter dan je zou denken. Echter wanneer iedereen als een soort idioot wordt neergezet wordt het wel een uitdaging om je nog in te kunnen leven met de personages. Tot slot helpt de redelijk kale look ook niet zo mee. Zeker dat kasteel had gewoon beter kunnen en moeten zijn.

De overweging om het geen 2,0* te maken werd pas bevestigd nadat de film op het einde nog wat brakke CGI uit de kast haalt. Het is jammer, want het acteerwerk is niet per definitie vreselijk en enkele effecten kunnen er ook mee door, maar verder heb ik me lang zitten irriteren aan de makkelijke en flauwe humor die aan de lopende band wordt ingezet. Niet mijn ding, dit.