• 9.373.531 stemmen

Met onder meer: Tobias Moretti, Valery Tscheplanowa en Lisa Vicari

Gesproken taal: Duits en Frans

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Das Haus

Journalist Johann Hellström mag niet meer werken van de rechts-populistische regering die aan de macht is in Duitsland. Hij trekt zich samen met zijn vrouw Lucia terug in hun weekendhuis. Terwijl de politieke omstandigheden in het land blijven escaleren als gevolg van een vermeende linkse terroristische aanslag, ontwikkelt hun huis, dat volledig ingericht is met de meest recente technologische snufjes, steeds meer haar eigen agenda. Het manipuleert het koppel en speelt hen tegen elkaar uit door intieme geheimen te onthullen. Dan verschijnen ook nog twee door het regime opgejaagde terroristen aan de deur.

avatar van frans123

frans123

Ben er mee bezig , mystery/ thriller, klein uurtje; het boeit niet. Ligt het aan mij , na duizenden films gezien te hebben , leeftijd? Verzadiging? Te kritisch/ selectief?

"Vroeger " waren verhalen / films boeiend, de laatste lange jaren kom je dat nog maar zelden tegen.

Goede acteurs doorgaans, prima settings, goed camerawerk , goede cinematografie...maar verdomme het boeit niet.

Een redelijke B film , 2.5 * vind ik vele malen beter dan wat de laatste jaren als A film op de markt komt.

B films gaan vaak ten onder aan slechte acteurs , slchte teksten/ dialogen , gammele cinematografie , maar vaak is het verhaal best redelijk / goed.

Ik ga niet verder met de film , het interesseert mij geen lor.

........................................................................................................................

De rest gezien...cuttttt.

avatar van Sunspot

Sunspot

Voelt beetje als een crimi soms, maar ook weer als een meer internationale film.

Film draait eigenlijk meer om de 2 hoofdpersonen, koppel en hun prive problemen en iets met een vriend van en terrorisme.

Het Huis is er al vanaf het begin, maar heel weinig, pas laatste 40 minuten of zo komt het Huis meer in beeld.

Alleen begrijp ik het einde niet.

Leuke film voor 1 keer, best traag, meer wel onderhoudende en je zit toch ook te wachten op wat het Huis gaat doen.