• 9.178.870 stemmen

Geregisseerd door: Mascha Halberstad

Met onder meer: Hiba Ghafry, Kees Prins en Matsen Montsma

Releasedatum: 13 juli 2022

Plot Knor

Als de negenjarige Babs van haar opa Tuitjes varkentje Knor cadeau krijgt, moet ze er alles aan doen om hem van haar ouders te mogen houden. Maar dan blijken niet haar ouders de grootste bedreiging voor Knor. Opa doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens.

logo tmdbimage

Babs (stemrol)

Grandpa Tuitjes (stemrol)

Margreet (stemrol)

Nol (stemrol)

Tijn (stemrol)

Aunt Christine (stemrol)

Slager Smak (stemrol)

Dog Trainer / Boer Jan / Willem Braad (stemrol)

Freddy Willekes (stemrol)

Woman with Dog (stemrol)

avatar van MarkFish

MarkFish

Met vrouw en kind naar gekeken en iedereen heeft genoten dus dan kun je spreken van een goede familiefilm. De 'Nederlandse Aardman' heeft vakwerk afgeleverd. De 'stop-motion' techniek geeft een fijne balans tussen realisme en fantasie waarbij het verhaal nergens verrassend is, maar wel consistent en met veel liefde uitgewerkt. Dat geldt overigens voor de hele film, die Nederland op zijn kneuterigst en mooist laat zien. De lucht, de rijtjeshuizen, de achtertuintjes, de oranje dakpannen, 'het dorp': met veel aandacht voor detail gemaakt. Prima (stem)acteurs waarbij vooral Jelka van Houten een aandoenlijke bijrol heeft. Ook grappig om te zien dat Jelka van Houten en Henry van Loon, die in het echt een relatie hebben, in deze film ook weer een stel zijn (de vader en moeder). Kees Prins en Loes Luca zijn uiteraard ook sterk.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Nou net pas deze film gekeken op NPO Start kun je de film gratis kijken. Het verhaal zelf vind ik nou niet echt heel goed. Het is meer een promotie film voor vegetarische producten. Maar voor een Nederlandse stop-motionfilm ziet het er echt heel goed uit. De scoren vind ik vrij hoog voor het verhaal, maar het is een lust voor het oog.

avatar van Capablanca

Capablanca

Aangenaam jeugdvertier.

avatar van ZenZin

ZenZin

Iemand nog een worstje ?

avatar van Woland

Woland

Charmante stop-motion-film met een leuk verhaal, leuke karakters en vermakelijk genoeg voor alle leeftijden. Fraai geanimeerd met oog voor detail, met een echt aandoend dorps gevoel waar het hele verhaal zich afspeelt. En ook de personages zijn vermakelijk, licht karikaturaal maar niet op een vervelende manier. Prima mee vermaakt.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Vanmiddag deze film naar het boek van Tosca Menten, op NPO 3 om 15.40 uur. Kan in principe voor alle leeftijden