• 9.373.321 stemmen

Met onder meer: Sharonio en Jahnoa

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 28 april 2022

Plot Shabu

Shabu (14) is een lieve, creatieve en street smart jongen uit Rotterdam-Zuid. Nadat hij tijdens een joyride de auto van zijn oma total loss rijdt, is zijn hele familie boos op hem. Hij heeft een zomer de tijd om het goed te maken, voordat zijn oma weer terugkomt van vakantie in Suriname. Zijn moeder stelt voor dat hij ijslolly’s gaat verkopen om met de opbrengsten de schade te betalen, maar dat zet geen zoden aan de dijk. Dus bedenkt hij een andere oplossing waarbij hij de aantrekkelijke zaken van de zwoele zomer, zijn muzikale talent én geld verdienen kan combineren. Zou het lukken om zijn familie, maar vooral zijn oma, weer trots te maken? “Ik ben een kleine jongen uit Peperklip”, omschrijft Shabu zichzelf, waarbij hij verwijst naar het beroemde (en beruchte) gebouw in Rotterdam-Zuid waarin hij opgroeit.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 17 februari 2022 in de bioscoop (Cinema Delicatessen)

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Jotil schreef:

Vanaf 17 februari 2022 in de bioscoop (Cinema Delicatessen)

Release verplaatst naar 28 april 2022.

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

IMDB 6,7

avatar van RocketRon8

RocketRon8

Aardige film. Vooral al Rotterdammert veel herkenbare plekken en mooi gefilmd. Vraag me echt af hoe dit script en nou heeft uitgezien. Ik geef de film een 6.5.

avatar van mrklm

mrklm

De 14-jarige Surinaamse Rotterdammer Shabu heeft zich de toorn van geliefde oma op zijn hals gehaald nadat hij in een joyride in diens auto heeft beschadigd en een flinke boete heeft bezorgd. Gedurende een hete zomer moet hij van zijn familie allerlei klusjes doen om de schuld van 1200 Euro af te betalen en verzint hij allerlei plannetjes om geld te verdienen, waaronder een ‘fissa’ voor de bewoners van zijn wijk ‘Peperklip’. Formeel aangemerkt als een documentaire, maar het camerawerk en de montage maken duidelijk dat een groot deel dan wel is gedramatiseerd, dan wel gereconstrueerd. Shabu blijkt ondanks zijn tekortkomingen een charismatische rondleider in een stadswijk waar de bewoners elkaar kennen, in de gaten houden en veelal respecteren. Vooral de levensgesprekken met iets oudere buurtgenoten en met volwassen familieleden maken indruk.