• 9.373.588 stemmen

H.P. Lovecraft's Witch House (2021)

Horror | 82 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Bobby Easley

Met onder meer: Portia Chellelynn, Solon Tsangaras en Corey Johnson

Plot H.P. Lovecraft's Witch House

De afgestudeerde studente Alice Gilman besluit af te rekenen met een gewelddadig verleden. Ze zoekt haar toevlucht in het beruchte Hannah huis, een historisch huis met een onheilspellend verleden. Vastbesloten om de mogelijkheid van alternatieve dimensies te bewijzen, opent ze zonder het te weten een poort naar onvoorstelbare verschrikkingen. Alice wordt geconfronteerd met een reeks bizarre en gewelddadige gebeurtenissen en wordt geteisterd door nachtmerrieachtige dromen over deze kwaadaardige entiteiten. Ze zit nu gevangen tussen de vierde dimensie en de realiteit en ze moet vechten voor haar geestelijke gezondheid en haar ziel.

avatar van Shadowed

Shadowed

Oei.

Ik keek de film vooral omdat de naam H.P. Lovecraft prominent op de poster vermeldt staat. Een naam die tegenwoordig onder de passievolle regisseurs veel leuke films heeft opgeleverd. Ik heb ooit een verhaaltje van hem gelezen maar dat sloeg totaal niet aan. Des te leuker dat zijn adapties volmondig kunnen aanslaan.

Witch House is klaarblijkelijk ook door hem geïnspireerd maar weet in tegenstelling tot de andere films totaal niet aan te slaan. Ik ben geen kenner op het vlak van Lovecraft maar dit lijkt vooral het bronmateriaal totaal niet te begrijpen. Er wat kleurtjes tegenaan gooien en klaar is kees! Een fantasierijke invloed is geboren. Niet dus, de compleet ridicule aard van de film weet namelijk nooit aan te slaan.

Het acteerwerk evenals de kwaliteit van de audio zijn erg laag. Regelmatig leek het alsof het geluid was opgenomen in een keuken met kussens op de muren in plaats van een studio. Wat echter vooral tegenvalt zijn de nogal teleurstellende nachtmerriescenario's die vooral erg fel zijn maar in de inhoud nogal leeg. De creativiteit evenals de visuele steun ontbreken volledig.

Uiteindelijk heb ik me vooral lopen ergeren aan het gebrek van logica, effecten, flow en kwaliteit. Deze film loopt te koop met het bordje van Lovecraft maar gaat vervolgens volledig ten onder aan het gebrek van passie. Er zijn wel meerdere projecten geweest geïnspireerd door Lovecraft die weinig middelen hadden, maar die waren stukken gemotiveerder dan de ellende die hier staat.