• 9.373.940 stemmen

The Rangers: Bloodstone (2021)

Actie / Fantasy | 106 minuten

Genre: Actie / Fantasy

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: David Nordquist

Met onder meer: David Nordquist, Dave Quirk en Wendy Tuck

Plot The Rangers: Bloodstone

In een wereld waar mensen, orks, elven en andere magische wezens leven, wordt de reis van Drustan Lorne - een verkenner van de koning - op de proef gesteld. Orks, onder leiding van de genadeloze Mograh, hebben zijn geboortedorp overvallen en zijn dochter Reina meegenomen. Ze zijn op zoek naar een scherf van de Bloedsteen: een oud artefact gesmeed door hun meester en schepper van alle duistere wezens. Gevangen in het kruisvuur, verwoest door de gewelddadige aanval op zijn thuis en woedend door de ontvoering van zijn dochter, besluit Drustan de daders op te jagen.

Drustan Lorne

Mograh, Boss Bandit

Sharia Gethyra

The Ancient One

Caraphinneth

The Lady of the Woods

avatar van joolstein

joolstein

Om deze film te kijken moet je een enorm grote fan van High fantasy (een primaire wereld waarin onze wereld niet bestaat) zijn. Want eerlijk is eerlijk, Fantasie en klein budget gaan heel slecht samen. Het eindproduct lijkt te vaak op LARP-spelers die hun passieproject filmen. Je kijk naar dit soort films met de wetenschap; de film is slecht maar in hoeverre valt het mee? Helaas voor deze inspanning is het eindresultaat niet heel erg goed! Het acteren en schrijven (in een zinloze flashback wordt de held letterlijk verteld door een heks in een tipi wat er staat te gebeuren maar hij doet niets..?) was niet heel best, het camerawerk en de montage zijn schokkerig, de make-up van de schepsels (rubberen Orc-masker) zijn gewoon goedkoop, middelmatig gechoreografeerde bosgevechten en het verhaal is met één uur en 45 min ook onnodig lang. Maar...iemand die echt een voorliefde heeft voor live action D&D-spelletjes (LARP), iemand die inziet dat dit domweg stuntelende fans zijn, kan (en wil) ik het niet over me hart krijgen om al te streng in mijn waardering te zijn. Ja het is inderdaad amateuristisch op een slechte manier....en niet al te best. Maar toch...?