• 9.377.538 stemmen

Geregisseerd door: Pip Broughton

Met onder meer: Jason Watkins, George MacKay en Victoria Hamilton

• Viaplay Bekijk via Viaplay

Plot The Trick

Drie weken voor de United Nations Climate Change Conference van 2009 in Kopenhagen, verspreiden klimaatsceptici delen van gehackte e-mails van Phil Jones, het hoofd van Climate Research, wiens bevindingen de leidraad moeten vormen voor internationale samenwerking. De publicaties suggereren dat Jones informatie achtergehouden heeft en dat zowel zijn wetenschappelijk onderzoek als hijzelf niet te vertrouwen zijn. Phil staat zowel lichamelijk als geestelijk op instorten door de media-aandacht en de bedreigingen, maar met hulp van twee advocaten en met de steun van zijn vrouw Ruth maakt hij zich toch op om te strijden voor zijn reputatie wanneer hij zich moet verantwoorden voor een onderzoekscommissie.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Neil Wallis

Sir David King

Stella Acton

Gareth Ellmann

DSI Julian Gregory

avatar van mrklm

mrklm

Reconstructie van 'Climategate', een nooit volledig opgehelderde hackers-operatie waardoor de reputatie van de briljante, maar timide klimaatwetenschapper Phil Jones [James Watkins] opeens totaal verwoest wordt. Publicaties van delen uit e-mails die hij naar collega's had gestuurd worden volledig uit hun context gehaald waardoor het vertrouwen in de wetenschap voldoende schade wordt berokkend om de Klimaatconferentie van Kopenhangen, die drie weken na de publicatie gepland staat, te laten mislukken. Net als bijvoorbeeld De Veroordeling toont deze film hoe gemakkelijk het kan zijn om het leven van integere, volstrekt onschuldige mensen kapot te maken door leugens te verspreiden via Social Media. Een fraaie hoofdrol voor karakteracteur Watkins met uitstekend ondersteunend werk van Victoria Hamilton als Phils echtgenote Ruth die zorgt voor de meest memorabele momenten uit dit relevante stukje recente geschiedenis.

avatar van macrobody

macrobody

Ja, het was wel weer tijd voor een potje propaganda. Dat mensen nog steeds geloven in al die onzin. Ik snap er niets van. Dat we als mens in de zesde uitstervingscyclus zitten dat is een feit. Dood gaan we allemaal dus daar moet men ook maar eens aan wennen. Laat mij met rust alsjeblieft.
Phil wilde gewoon iets verbergen wat 'm niet goed uitkwam en dat is zoals gewoonlijk weer eens goed gepraat en onder het tapijt geschoven. Ondertussen komen de 'carbon credits' eraan en men vind het allemaal best een bukt braaf voorover.