• 9.374.061 stemmen

The Integrity of Joseph Chambers (2022)

Geregisseerd door: Robert Machoian

Met onder meer: Clayne Crawford, Jordana Brewster en Jeffrey Dean Morgan

Releasedatum: 6 juli 2023

Plot The Integrity of Joseph Chambers

Het getrouwde stel Joe en Tess poogt met hun twee kinderen te overleven in de economische crisis. Om in hun eigen voedsel te voorzien gaat Joe op jacht, wat voor de verzekeringsagent moeilijker blijkt dan aanvankelijk gedacht. Een jachtongeluk zet zijn leven voorgoed op zijn kop.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van tbouwh

tbouwh

Een regisseur om te blijven volgen. Meer bewijs na "The Killing of Two Lovers", die even beklemmend was maar nét iets overtuigender als drama.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 6 juli 2023 in de bioscoop (EYE)

avatar van starbright boy

Boeiende kleinschalige moral tale. Tegelijk een spiegel van de huidige (vooral Amerikaanse) maatschappij als een persoonlijk moreel dilemma. Komt op een knappe manier weg met het laten zien van de twee mogelijkheden die Joseph Chambers heeft. Gaat over masculiniteit, schuld en verantwoordelijkheid. Aanrader.

avatar van mrklm

mrklm

Joe [Clayne Crawford] heeft met zijn vrouw [Jordana Brewster] en kinderen de ‘end of the world cycle of Fox News’ verlaten voor een afgezonderd bestaan in het bos. Ondanks zijn gebrek aan ervaring besluit Joe in zijn eentje een poging te doen om wild te schieten. Gedurende deze expeditie verliest Joe zich steeds meer in zijn fantasieën en raakt hij de grip op de werkelijkheid en op zijn eigen gedrag kwijt. Profiteert van een effectieve soundtrack die ons deelgenoot maakt van wat zich in Joes hoofd afspeelt. Crawford maakt indruk zolang hij alleen te zien is. Zodra Raymond-James ten tonele verschijnt als Lone Wolf, verliest Machoian de grip op sfeer en tempo en blijkt zijn scenario niet goed meer te weten waar het naar toe moet.

avatar van tbouwh

tbouwh

Moederziel alleen dwaalt Joseph Chambers met zijn jachtgeweer door de bossen. Zijn missie is onduidelijk, en toch heeft hij zijn vrouw en kinderen vastberaden achtergelaten. Wat gaat er om in het hoofd van deze koppige familieman? Deze gespannen karakterstudie, die geleidelijk uitgroeit tot moraalvertelling, overtuigt nog het meest in de paranoïde openingsfase.

Verder lezen

avatar van De filosoof

De filosoof

Ik was erg onder de indruk van de vorige film van de regisseur Machoian, The Killing of Two Lovers (2020), dus ik was benieuwd naar deze opvolger. Deze film maakte minder indruk op me want de film is traag en er gebeurt weinig zodat het naar het saaie neigt (de film moet het qua spanning vooral hebben van een wat hallucinante soundtrack), maar doordat de film zich in wezen geheel richt op de ene cruciale situatie gaat die situatie wel ‘werken’ in je waarbij je empathisch opgaat in de hoofdpersoon met zijn weifeling en ontzetting met een sterk en aangrijpend slot. De film geeft zo opnieuw een indringende psychologische analyse van de mens die zich probeert te redden uit een hachelijke situatie.

Recensenten spreken overigens van een psychologische studie van de “fractured masculinity”, maar dat doet de film denk ik tekort: de film gaat wel over een man die op een traditionele of patriarchale wijze voor zijn gezin wil kunnen zorgen en daarin jammerlijk faalt (dat is de falende kant van zijn “integriteit” of authenticitetit als (traditionele) man), maar de film gaat vooral over een crisissituatie waarin mannen en vrouwen denk ik niet heel verschillend reageren (met uiteindelijk een “integere” oplossing), al zou het interessant zijn te bezien of vrouwen zich net zo makkelijk kunnen herkennen in het gedrag en emoties van de hoofdpersoon als ik dat kon als man.

avatar van Seam

Seam

Ik ben niet zo enthousiast als bij the killing of two lovers, maar wow, Machoian weet wel hoe hij zijn films moet eindigen.

Deze zindert na. De beste man weet uitstekend hoe hij het drama of de spanning moet opbouwen en tot een climax laat komen. Erg fijn hoe hij steeds net wat meer onconventioneel is dan menig ander regisseur/schrijver.

Crawford speelt opnieuw geweldig, wat een onderschattende acteur.