• 9.373.582 stemmen

Boku no Hero Academia: World Heroes Mission (2021)

Animatie / Actie | 104 minuten

Genre: Animatie / Actie

Alternatieve titels: My Hero Academia: World Heroes' Mission / My Hero Academia Movie 3 / 僕のヒーローアカデミア THE MOVIE ワールド ヒーローズ ミッション

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kenji Nagasaki

Met onder meer: Daiki Yamashita, Nobuhiko Okamoto en Yuki Kaji

Gesproken taal: Japans en Engels

Releasedatum: 27 januari 2022

Plot Boku no Hero Academia: World Heroes Mission

"Their fight is our future."

Een mysterieuze terroristische groep genaamd Humanize gelooft heilig dat mensen met superkrachten de ondergang van de wereld zullen betekenen. De krachten worden als een ziekte gezien en daarom wil de organisatie de wereld zuiveren met speciale explosieven. Quirk-gebruikers zullen de controle over hun krachten verliezen, wat tot massavernietiging moet leiden. Om iedereen te redden en te beschermen, verenigen wereldwijd superhelden en helden-in-opleiding, waaronder Deku en zijn klasgenoten, om Humanize te stoppen.

Izuku Midoriya (stemrol)

Hawks (stemrol)

Ochako Uraraka (stemrol)

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 27 januari 2021 in de bioscoop (Periscoop Film)

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Jotil schreef:

Vanaf 27 januari 2021 in de bioscoop (Periscoop Film)

Moet 2022 zijn uiteraard.

avatar van Shinobi

Shinobi

Klas 1-A op wereldreis.

Het is een welkome verrassing dat ook dit derde deel zijn weg naar de bios heeft gevonden. Mijn dank gaat wederom uit naar Periscoop Film.

Voor de verandering speelt deze film zich eens niet af op een afgelegen eiland, maar het strijdtoneel is zowat de hele wereld. Een terroristische groep genaamd Humanize is hiervoor verantwoordelijk. Zij zien superkrachten als een ziekte en plaatsen daarom wereldwijd bommen om superhelden uit te roeien. Aan Deku en zijn klasgenoten is het menens om deze groepering een halt toe te roepen.

Door het internationale aspect verwachtte ik aanvankelijk veel beelden te zien uit verscheidene landen; op zijn minst internationale helden. Dit werkt een beetje misleidend, want de film focust zich voornamelijk op één land en het is nog eens een fictief land. Daarbij staat eigenlijk alleen Deku centraal en worden zijn klasgenoten enigszins genegeerd. De introductie van Rody is dan weer wel een leuke toevoeging.

Met het verhaaltje zelf wordt verder niet veel gedaan, al was dat wel te verwachten. En ik vind het nog steeds jammer dat deze films niet canon zijn, waardoor het geen verdere invloed heeft op de serie. Desondanks is de actie weer vermakelijk te noemen en gaat het tegen het einde aan - zoals gebruikelijk - lekker los. Ditmaal is er zelfs opvallend veel bloed aanwezig.

Al met al is 'World Heroes Mission' een aardige film, echter vind ik de vorige twee films toch net iets beter werken.

Kleine 3,0 sterren.