• 9.374.105 stemmen

Met onder meer: Kriti Sanon, Pankaj Tripathi en Evelyn Edwards

Gesproken taal: Hindi en Engels

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Mimi

"Nothing like what you're expecting!"

Mimi is een danseres die ermee instemt om draagmoeder te zijn voor een Amerikaans koppel. Ze heeft namelijk een grote som geld nodig om haar droom te verwezenlijken om als actrice in Bollywood aan de slag te gaan. Bhanu, een chauffeur, helpt de overeenkomst tussen het stel en Mimi te sluiten. Mimi vertelt daarna aan haar ouders dat ze aan een film gaat werken en negen maanden weg zal zijn. Plotseling vallen haar plannen in duigen wanneer de Amerikanen de baby niet meer willen en Mimi al hoogzwanger is van hun kind.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Mimi Rathore

Bhanupratap Pandey

Shobha Rathore (Mimi's Mother)

Maansingh Rathore (Mimi's Father)

Vasudha Mausi

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Een geweldige film!

heb het even moeilijk gehad toen summer en John bij Taj kwamen.

maar hoe de film eindigde was ook leuk om te zien.

avatar van Black Math

Black Math

Met name interessant omdat de film een verschijnsel laat zien dat we in het dagelijkse leven nauwelijks tegenkomen: het naar een arm land gaan voor een draagmoeder. De film weet schrijnende zaken te combineren met een lach, met name door de rol van de taxichauffeur, maar schiet uiteindelijk te ver door. Ik geloof best dat er westerse mensen zjn die de draagmoeder doodleuk laten zitten met een kind met het syndroom van Down, en ik geloof best dat het kind alsnog willen bemachtigen als jaren later blijkt dat het kind toch gezond is, maar dat men uiteindelijk doodleuk een kind adopteert als "vervanging" is voor mij net iets teveel van het goede. Men wil te graag een vrolijk einde, terwijl ik er alleen maar meer van moet kotsen. 2,5*.

avatar van Rob robson

Rob robson

Kijken!

Lachen en huilen in dit fraai kunstwerk

Dikke 4 van de 5

avatar van BBarbie

BBarbie

De film staat gekwalificeerd als komedie, maar dat is het in mijn ogen niet. Verre van. Het is een drama over een conflict tussen een draagmoeder en het echtpaar voor wie zij zwanger is. Het einde doet de film geen goed. Dan worden bij de problematiek over draagmoederschap vanuit het niets de overvolle weeshuizen betrokken. Op zich terecht dat men daar aandacht voor vraagt, maar met de teneur van déze film heeft dat niets te maken. Dat probleem had men van begin af aan in het verhaal moeten verwerken. Nu lijkt het niet meer dan een oprisping op het laatste moment.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11908 berichten

Ongelofelijk aangename film - de meest onverwachte films zijn vaak de beste, zo blijkt ook nu weer. Het enige probleem wat ik hiermee had was de soms héle snelle switch van klucht naar drama en weer terug, die wisseling van toon vond ik niet lekker. Maar nog steeds is het een ontroerende film over een onderwerp wat ik niet vaak heb gezien in films - niet in Hindi-films maar ook niet in de rest van de wereld. Ook fijn: het bleef over de hele linie boeiend. Met de opmerking van BBarbie ben ik het absoluut eens maar het doet voor mij niets af aan de rest.