Genre: Mystery / Thriller
Met onder meer: , Alice Dwyer en Philip Froissant
Gesproken taal: Duits
Bekijk via Netflix
Plot Schwarze Insel
Na de tragische dood van zijn ouders woont Jonas, die afgestudeerd is aan de middelbare school, met zijn grootvader op een eiland in de Noordzee. Het is een tijd van een nieuw begin, de tijd van de eerste grote liefde. De komst van de nieuwe, jonge lerares Duits, Helena, zet Jonas' leven volledig op zijn kop. Zij erkent en stimuleert zijn schrijftalent en gebruikt dit ontluikende vertrouwen om een intieme relatie met hem op te bouwen. Jonas heeft echter geen idee dat Helena een dodelijk plan uitvoert.
Jonas Hansen
Sportlehrerin
Florian
Jonas' Mother
bjerik76
toch wel benieuwd naar, ziet er beetje uit als een telefilm met toch ook wel een Nederlands tintje.
Elchapo
- 1925 stemmen
Ondanks het feit dat het allemaal wat naar een tienerachtige thriller neigt,is deze film absoluut aan te raden daar het verhaal goed in elkaar zit.Je ziet het al wel snel in hoe de vork in de steel zit,maar dat mag de pret niet drukken.....3.5 stars.
mikey
inderdaad nogal telefunken met een inspiratieloos script wanneer die nieuwe hete juf een schaap in wolfskleren lijkt te zijn. Je hebt het al tig x eerder gezien en daarom jammer van de lengte.
Een sfeervol filmpje en het Duitse waddeneiland voelt lekker deprimerend aan, maar het is wel een tikkeltje voorspelbaar vanaf het begin. Ik had liever gezien dat we niet vanaf het begin al wisten dat Helena van alles uitspookte. Een mysterie had de film beter gedaan. Toch kon ik het prima uitzitten, want de gebeurtenissen hopen zich in een mooi rap tempo op.
jippie2010
Ik vrees dat ik wat minder positief ben... Degene die de kijkwijzer heeft vastgesteld heeft vast met een schuin oog gekeken.
De hoofdrolspelers moeten doorgaan als minderjarig, maar de seks en alcoholmisbruik spat van het scherm af. Niet dat het onrealistisch is, ik ben niet naïef, maar de regisseur legt hier zo ontzettend de nadruk op dat het vreemd is dat dit niet in de kijkwijzer is meegenomen.
Maar goed, voor de rest is het een matige thriller die zijn kaarten in het begin al bijna helemaal op tafel legt. Dat maakt het onnodig voorspelbaar. *2.0
CocoNutz_IV
Lang getwijfeld of ik de film wel zou willen kijken, want op basis van het plot en de recensies zou ik al vrij snel zijn afgehaakt. Bleek uiteindelijk toch een prima meevaller. Het begint wel vrij amateuristisch dat je denkt 'dit wordt niks', maar al vrij snel zit de vaart erin en die gaat er dan ook niet meer uit waardoor je makkelijk door de film heen komt.
Prima verhaal, het zet je aan het denken wat er zal gebeuren. Veel zie je misschien al wel aankomen, maar het is dan altijd weer de vraag of datgene dan ook zal gebeuren.
Bij student/lerares had ik echter meer taboe verwacht, net zoals bijvoorbeeld in En Affære (2018). Maar dat viel in deze film enorm mee en was nog vrij braaf van opzet. Daar waar dit taboe beter uitgewerkt had kunnen worden, gebeurde er niets mee. Bijvoorbeeld toen Nina en haar vriendin wat vermoedens kregen. De film had de grootste focus op het nemen van wraak, terwijl de combi taboe/wraak beter uitgewerkt had kunnen worden en de film net wat interessanter had gemaakt.
De moeite waard om te kijken.
bjerik76
Mooie eiland beelden hier en daar, maar de film leek wel een Telefilm of gewoon lange GTST aflevering met een iets vaag mysterie erin verwerkt.
Niet echt spannend genoeg, voorspelbaar en nergens spat er echt een heftige scene uit.
Jammer, had er wel iets meer van verwacht.
mikey
wat me ook ontging is waarom ze eerst een sexrelatie met die kleinzoon aanging.
frans123
Kijkcijfers!!!!!
horizons
Misschien dacht ze gewoon lekker ding, eerst even wat plezier mee hebben.
frans123
Eerste half uur gezien , waarin genoeg gebracht wordt dat je weet welke kant het uitgaat . Jammer. Het komt op mij over als een tiener film, met droogneuken. Weet niet of ik de rest afdraai. Voorlopig boeit het mij totaal niet ,maar HET moet nog komen wat ik hier lees.
En het kwam niet... Alles zeer voorspelbaar, je ziet het aankomen. Flutverhaal, TV film denk ik Onnodige seks er in om nog wat te redden en de kijker vast te houden...Tja..
scumfrog
Typische Netflix deugfilm. Neuken zonder tieten, zodat het geschikt is voor de massa. Hopelijk waait deze preutsheid ooit weer over en worden films weer wat uitdagender.
kinkymen
Aan het begin dacht ik nog, dit kan wat worden, lekker op zo'n eiland waar je geen kant heen kunt enzo.
Maar zoals hier al gezegd te voorspelbaar, te simpel. De sex is inderdaad te overtrokken. Normaal gesproken een dader met jarenlange wraakgevoelens zou niet eerst weken gaan sexen voor haar slag te slaan.
Hoggiebro
lekker filmpje voor de zaterdag, een lekkere Duitse thriller, goed geacteerd en verrassende finale
patrickvanschijndel
Aardig filmpje. Mooie locatie. Had voor mij nog wel wat 'zwarter' gemogen. Minpuntje; tieners met inhammen? Pak dan echt wat adolescenten. Ook de pittige seksscenes hadden wat pittiger gemogen. Maar... mooie poging van onze oosterburen!
DjFrankie
Degelijk, niet nieuw, mooie setting, voorspelbaar, amusant en vermakelijk.
cornelis2
Fraaie beelden aan van een eiland aan de Noordzeekust. Vertolkingen sterk wisselend: Froissant speelt goed. Dwyer en Zischler doen aan overacting. Sterk aanzwellende muziek wanneer de spanning toeneemt. Ook al is een vergelijkbaar verhaal al meer verteld, is het toch een welkome afwisseling van het Amerikaanse geheel aan films dat steeds op ons afkomt.
boemboem27
Weet al vrij snel dat de lerares iets in haar schild voert.
Naarmate de film vorderde werd hoe langer hoe meer duidelijk.
Geen topper,maar een klein zesje is ie wel waard.
joolstein
Het voelde heel erg als een tv-film met een plot dat geforceerd en voorspelbaar was. Miguel Alexandre regisseerde al een groot aantal tv-series en tv-films. En tja, deze film staat zelfs ook vermeld als een tv-film op IMDb. Dus achteraf was dat niet eens zo gek! In het begin gebeurt er best veel in een paar minuten: Jonas' grootmoeder en ouders sterven bij een ongeval en hij krijg een aanbod om bij zijn vervreemde grootvader Friedrich te gaan wonen. Maar wat nog een prima Duitse tv-whodunnit had kunnen zijn, wordt direct te niet gedaan omdat er nooit een geheim van werd gemaakt dat de vrouwelijke hoofdpersonage een sinister doel nastreeft. De enige vraag die nog beantwoord moet worden is: waarom doet ze dit precies? En eerlijk gezegd, tegen de tijd van de grote "onthulling", heb je zoveel hints en feiten gekregen, dat je het antwoord wel weet. Maar voordat het zover is gebeurt er ook vaak een hele tijd niets. De grootste focus ligt op de relatie tussen Jonas en zijn lerares. Helaas is de reden van de 'ongepaste relatie' hier niet duidelijk en heb je soms meer het gevoel dat je naar de fantasie van schrijfster zit te kijken. Ze is trouwens ook in een cameo in de film te zien; de jonge vrouw in de gele regenjas op de veerboot helemaal aan het einde van de film. Qua acteerwerk is de uitvoering in orde. Het Duitse Waddeneiland Amrum is daarnaast een ideale locatie. Maar helaas een doorsnee aflevering van een misdaadserie heeft nog meer te bieden dan dit.
AniSter
Je ziet al tijdig aankomen wat er gaat gebeuren en wat de achtergrond van de gebeurtenissen is, maar ondanks dat heb ik prima genoten van deze Duitse film. Thriller OK, maar mystery... niet echt. Mooie omgeving. Qua cast zit Helena het beste in haar rol. De muziekkeuze, in ieder geval sommige songs, vond ik af en toe vreemd. Voor mij toch als geheel een dikke voldoende.
Bleibt aber die Frage: 'was ist eigentlich mit Her Meineke passiert?'
Noodless
Boeiend verhaal met een goede opbouw gekruid met wat romantiek en voldoende spanning in een prachtige omgeving. Het camerawerk is prima en zorgt voor een paar fantastische shots. Daarbij een degelijke overtuigende cast, vooral Helena en Nina spelen hun rollen sterk. Echt mysterieus is het wellicht niet want als kijker zie je wel waar het verhaal heen gaat. De scène in de bibliotheek komt ongeloofwaardig over, maar dat is dan ook het enige smetje op deze aardige thriller. 6,5/10
Black Math
Zwak. Zowat elke moord in deze film is bijzonder slecht gepland en slaagt enkel door geluk. Alleen al de tweede: spookrijden waarbij het ongeloofwaardig is dat de lerares wist dat inderdaad de ouders de tegemoetkomende auto zouden zijn, dat ze uitwijken, vervolgens een boom raken en dan ook nog eens allebei om het leven komen. Verder wurg je niet iemand in een minuut. Het is allemaal vergezocht en dat geldt ook voor de motieven. Natuurlijk ken ik films waarbij alles nog verder gezocht is, maar die wel overtuigen. Dat is de taak van een film, niet om realisme over te brengen, maar om de kijker van een wereld binnen de film te overtuigen, ook al is die wereld niet realistisch. En deze film slaagt daar totaal niet in. 1*.

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Sciencefiction / Actie, 2021

Rurôni Kenshin: Sai Shûshô - The Beginning
Actie / Avontuur, 2021
Geen reacties
eilandnorth seatiener jongenteacher student relationshipeerste liefdeyoungteenagenetflix original