• 9.375.163 stemmen

Geregisseerd door: Tim Sutton

Met onder meer: Sam Worthington, Machine Gun Kelly en Thomas Jane

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot The Last Son

"A prophecy written in blood."

De Sierra Nevada in de late negentiende eeuw. Isaac Lemay is een moordlustige crimineel die door een profetie achtervolgd wordt. Om zijn eigen moord te voorkomen wordt hij gedwongen zijn nageslacht te doden. Momenteel heeft hij zijn zoon Cal in het vizier. Terwijl premiejagers en de sheriff Solomon hem op de hielen zitten, ontvouwt zich een bruut kat-en-muisspel.

avatar van schumacher

schumacher

Wat was me dit zeg?

Mss er fans zijn voor deze in mijn ogen bizarre film?

Ik zie graag western films en series a la Tombstone en Wyatt Earp en Yellowstone enzo maar dit, nee, bweuk.

Niet uitgekeken, anders teveel tijdverspilling.

avatar van blurp194

blurp194

Een moderne western - met pretentieuze hoofdstuktiteltjes.

Toch valt het me niet tegen, want al is het verhaal wat onconventioneel voor een western, het komt er wel uit, al is het misschien niet het meest meeslepende narratief ooit - en mis ik ook wel ietwat het messcherpe contrast tussen goed en kwaad, wat toch wel een van de kenmerkende eigenschappen van een western is voor mij. Eigenlijk haast verplicht zelfs.

Visueel is het allemaal prima in orde in ieder geval, en de casting is soliede - inclusief een bijrolletje voor Heather Graham die zoals wel vaker, ahem hoe zeg ik dat netjes, de hoer speelt - of ze die rollen nou zelf opzoekt of ervoor getypecast wordt, ik zeg maar niks verder. En ohja, Colson Baker mag met een Gatling gun spelen, al valt me daar vooral bij op dat hij op het moment supreme eigenlijk niks raakt. Dat valt toch wat tegen gezien zijn nickname.

Verder kon ik niet echt iets bijzonders ontdekken eigenlijk.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Een heel duistere western, die vooral de liefhebbers van de tegenwoordig populaire even duistere westernstrips zeker zal aanspreken.

Dit sluit er naadloos bij aan.

Mijn genre is het niet, maar ik wil niet ontkennen dat het goed gemaakt is.

Ik had verwacht dat het weer een van de vele "C"westerns zou zijn, die al jaren aan de lopende band geproduceerd worden, maar dat is niet het geval.

De hele film straalt naargeestigheid uit, en de beklemmende (en ongebruikelijke) muziek draagt daaraan zijn steentje bij.

Dorre winterse landschappen scheppen het passende kader.

Veel scènes spelen zich af in het halfduister (bij kaars en olielamp licht.

Het acteerwerk is dik in orde.

De body count score is hoog, en het gaat er zeer wreed aan toe.

Ik houd het bij een waardering van 3*, waarbij mijn afkeer van dit soort van western meespeelt.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke western. Het verhaal is best aardig en origineel, hoewel je als kijker toch wel ergens een verrassing verwacht, wat helaas uitblijft. De film is vrij duister en die sfeer weet men goed neer te zetten met zware muziek. een wat grauw beeld en harde gewelddadige scenes. De film is soms wel wat traag maar dat is verder niet storend omdat er meestal al snel weer wat actie en spanning volgt. Het acteerwerk is dik in orde. Visueel zoals aangegeven lekker duister. 3.0/3/5

avatar van fritsy

fritsy

Dit zag ik al van mijlen ver aan komen Waarom loopt de dochter als een rode draad door de film

avatar van Lavrot

Lavrot

Kijken naar gras in slowmotion. Met 64X de normale beeldsnelheid opgevoerd om heel gauw tot de climax te komen. Kortom, nix gut, zelfs niet voor een western met een indianenvloek.

frans123

Wat een misser..Bizar pretentieus verhaal ( wat iemand ook hier boven schreef) met veel weirdo's en in 4 delen ( waarom????)
Mist alles wat een western goed en boeiend maakt. Totaal niet spannend of dreigend ( toch DE kenmerken van een western.)
Wat doet die meid in de film eigenlijk??????? Je hebt überhaupt helemaal niks met de personages.
Pluspunt; Heather Graham, wat een mooie vrouw.

Ook heb ik het gevoel dat er flink gesneden is in de film.
Ligt het nou aan mij dat zoon zijn vader eerder gevonden had in de prairie- "Nee je bent het niet" [ spoiler ]

Kijktip; overslaan.

filmkul schreef:

Het ontbreekt juist aan de typische western sfeer: spanning, dreiging, mysterie.

blurp194 schreef:

Een moderne western - met pretentieuze hoofdstuktiteltjes.

Verder kon ik niet echt iets bijzonders ontdekken eigenlijk.

Heather Graham vind ik adembenemend. Ingehouden schoonheid.