• 9.373.128 stemmen

De Familie Claus 2 (2021)

Komedie / Familie | 97 minuten

Genre: Komedie / Familie

Alternatieve titel: The Claus Family 2

Oorsprong: België

Geregisseerd door: Ruben Vandenborre

Met onder meer: Jan Decleir, Mo Bakker en Renée Soutendijk

Gesproken taal: Nederlands

Plot De Familie Claus 2

Jules Claus heeft kerst weer helemaal omarmd en zijn rol als toekomstige Kerstman is daarmee verzekerd. Vol goede moed gaan opa Noël en Jules met z'n tweetjes aan de slag. De drukste periode van het jaar staat namelijk weer voor de deur. In het begin loopt alles op wieltjes, totdat Jules een brief in handen krijgt met daarin een bijzondere vraag...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

De Familie Claus 2 verschijnt later dit jaar op Netflix.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

De eerste was slecht maar deze 2e vind ik zelfs nog slechter. Het is dan wel een kinderfilm, maar dan nog kunnen ze op zijn minst proberen om fatsoenlijke acteurs te casten. Ik wil niet beweren dat iedereen slecht acteert maar het merendeel is behoorlijk slecht. Jan Decleir is toch echt geen slechte acteur maar ook hij kan de film niet redden alleen. En dan dat geforceerd gedoe om met deze tijd mee te gaan, door er maar vooral een homo koppel in te stoppen, want dat moet tegenwoordig lijkt wel. En ze zullen ongetwijfeld een klein budget gehad hebben, maar om dan die brand boven in de winkel er zo goedkoop slecht uit te laten zien doet de film ook niet ten goede. Ik vind het echt jammer dat ze er nu eens niet echt een mooie kerstfilm van hebben kunnen maken.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Houterig. Saai. Effecten matig, maar dat is nog het minst erg. Goed eerste deel, dit viel tegen.

avatar van cuypz

cuypz

jeetje, deze film was echt crimineel saai. Zelfs onze dochter van 10, vermoedelijk toch wel deel van het doelpubliek, zat zich stierlijk te vervelen. Dit ging echt helemaal nergens over.

avatar van Fisico

Fisico

Geen geweldige film, maar op kerstavond kan veel. Praktisch geheel aansluitend op het einde van de eerste film. Moeder heeft een koekjeswinkel en Jules wordt geïntroduceerd in de wereld van het kerstman zijn. De volledige cast van de eerste film wordt zowat behouden en dat is prima voor de herkenbaarheid.het lijkt wel of ze deze twee films onmiddellijk na elkaar hebben gedraaid.

Eerste stuk van de film was nog wel OK. Nadien verwaterde het wat met lange stukken waar de plaat bleef hangen. Rode draad in de film was liefde en vriendschap op Kerstmis en niet zozeer het krijgen van cadeautjes. Alleen is dat niet zo eenvoudig als er (negatieve) emoties spelen.

Qua setting zelfde als de andere film. Sfeervol, maar nogal fake en kitcherig. Ook de vermelding van het homokoppel had ik liever niet gezien omdat het totaal geen meerwaarde biedt aan de film. Het wordt getoond omdat het hoort in deze maatschappij, maar het biedt geen functionaliteit in deze film.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Helaas niet zo leuk als deel 1 maar uiteindelijk vond ik dit tweede deel nog wel aardig te kijken.

Krappe 3*

Met mijn stem deze film van 2,59 naar 2,56 geholpen.

Doet mij goed, want Jezus wat slecht dit.

avatar van mrklm

mrklm

Jules [Mo Bakker] heeft het stokje van zijn vader definitief overgenomen en bereid zich met zijn opa Noël [Jan Decleir] voor op het komende Kerstfeest. De Kerstwensen stromen binnen maar wanneer Marie [Jasmina Fall] een brief schrijft met de vraag of de Kerstman er niet voor kan zorgen dat haar ouders [Everon Jackson Hooi, Lauren Muller] weer bij elkaar komen maakt Noël meteen duidelijk dat dat niet kan. Jules denkt daar anders over en met behulp van die grappig(bedoeld)e elfjes verzint hij een plan om Maries wens in vervulling te laten gaan. Houterig acteerwerk en een stompzinnig, stroperig scenario helpen dit vervolg op het redelijk amusante De Familie Claus al snel naar de knoppen. Enig pluspuntje is de altijd betrouwbare Decleir.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Pure kinderfilm die tijdens een kerstnamiddag best gedraaid mag worden. Opgelet, het verhaal is zeer flauw en voorspelbaar, maar de rode (kerst)sfeer en de acties van de 'minifiguren' zijn best te pruimen...