• 9.373.532 stemmen

Geregisseerd door: Patrick White

Met onder meer: Ava Preston, Eric Osborne en Daniel Kash

Plot Queen of Spades

"She will reign."

Volgens de legende kan een onheilspellende entiteit, de 'Queen of Spades', opgeroepen worden door een oud ritueel uit te voeren. Degenen die dapper genoeg zijn tekenen in het donker een deur en een trap op een spiegel en spreken drie keer haar naam uit. Wat er daarna gebeurt moet je meemaken om het te geloven. Vier tieners besluiten, voor de grap, de entiteit op te roepen. Hun onschuldige grap pakt uit in een verschrikking die hen en hun dierbaren vervloekt. De kwaadaardige entiteit zal niet stoppen voordat ze de zielen van de tieners heeft.

avatar van jstinissen

jstinissen

Goedkoop en zwak exemplaar van de Russische film: Pikovaya Dama. Chyornyy Obryad (2015) meer titels: Queen of Spades: The Dark Rite / Дама пик. Er zijn zelfs scènes die identiek zijn.

avatar van Collins

Collins

Het is de laatste jaren niet ongewoon in het horrorgenre om Engelstalige versies van anderstalige horrorproducties uit te brengen. Een cyclus die symptomatisch lijkt voor het gebrek aan ideeën binnen het genre. Een armetierige bedoening is het die als enig voordeel heeft dat aangenaam werk uit het niet-Engelstalige deel van de wereld onder de aandacht wordt gebracht van een breder publiek. Queen of Spades is de remake van de Russische film Pikovaya Dama. Chyornyy Obryad (2015) en is een voorbeeld van een remake die niet gemaakt had hoeven worden omdat de film niets bijzonders brengt
De film handelt over een groep jongeren die door middel van een bezweringsspreuk in aanraking komen met het kwaad. Een plot dat niet bijzonder origineel is. Veel horrorfilms werken met deze formule. Bij het kijken dacht ik dat het verloop dan misschien nog zou afwijken van de standaard riedel. Dat was niet het geval. Het verloop hield geen verrassingen in. Ik heb werkelijk geen idee waarom regisseur Patrick White zich genoodzaakt voelde het Russische origineel te verfilmen. Of misschien beter uitgedrukt: op deze inspiratieloze manier te verfilmen. Ik heb dat origineel niet gezien en kan niet oordelen over de originaliteit daarvan. Ik oordeel slechts over de onnodige remake.
En die remake is een saaie film. Een voorspelbaar verhaaltje, een sfeerloze enscenering, slecht acteerwerk en goedkoop ogende effecten maken van het kijken naar Queen of Spades een uitputtingsslag. Het enige angstige moment overvalt de kijker aan het einde. Het is een open einde met mogelijkheden voor een terugkeer van de Queen of Spades. Ach en wee!