• 9.374.429 stemmen

Genre: Drama / Horror

Geregisseerd door: Thomas Walton

Met onder meer: Kane Hodder, Michael Berryman en Brian Anthony Wilson

Plot Room 9

"You'll never stay anywhere else"

Lang geleden werd in kamer 9 van de herberg Johnson/Bedford, gelegen in een afgelegen stadje, een gruwelijke dubbele moord gepleegd. Tientallen jaren later, als het stadje opnieuw geterroriseerd wordt door een reeks bloedige rituele moorden, gaat een mysterieuze vrouw met de naam Star op onderzoek uit en krijgt ze bizarre flashbacks die verband houden met de moorden in de herberg. Heeft zij iets te maken met de moorden... of met het volgende slachtoffer in de herberg?

Beau Johnson

Det. Michael Dakota

Jason Johnson

Walker Miller

Tommy Johnson

Older Tommy Johnson

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur Thomas Walton heeft duidelijk ergens krediet mee opgebouwd in de horrorwereld, want er komen behoorlijk wat noemenswaardige namen voorbij binnen de desbetreffende business. Spijtig genoeg (maar niet verrassend) staan ze er niet vanwege hun goede acteertalent, maar de personages worden dan ook niet geholpen door de chaotische en instabiele regie. Het geëxperimenteer met de montage slaat nergens op, het camerawerk brengt altijd de lelijkste plaatjes in beeld en de praktische effecten kennen een uiterst goedkope indruk. Het zorgt al bij al voor een geheel waar ik werkelijk amper doorheen kwam, maar als je 10 minuten niet oplet mis je gelukkig weinig. Het scenario blijft steeds maar nieuwe figuren toevoegen en uitdiepen, om ze vervolgens min of meer te negeren en/of te verwijderen. Structureel blijft het tempo constant vertragen en versnellen, maar met deze rommelige regie mondt het simpelweg uit op niets. Zelden heb ik zo'n nietszeggend, nutteloos project mogen aanschouwen. Kon er geregeld werkelijk geen touw aan vastknopen.