• 9.373.692 stemmen

Catweazle (2021)

Komedie / Familie | 96 minuten

Genre: Komedie / Familie

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Sven Unterwaldt Jr.

Met onder meer: Otto Waalkes, Julius Weckauf en Katja Riemann

Gesproken taal: Duits

Plot Catweazle

Catweazle is een tovenaar die uit de tijd van de Noormannen komt. Via de krachten van magie is hij echter naar de toekomst gereisd. Met behulp van twee jongens probeert hij middels het gebruik van magie weer terug naar zijn eigen tijd te reizen.

avatar van AniSter

AniSter

Als groot fan van de oude serie (Catweazle - 1970) met Geoffrey Bayldon moest ik deze Duitse film met Otto Waalkes (bekend van onder andere Otto - Der Film - 1985) toch even bekijken. Als je die oude serie nog nooit hebt gezien, of compleet vergeet, bij het kijken naar deze film dan valt het geheel wel mee. Zeker voor de jeugdigen is dit best een leuke film. Ik heb de originele Duitse versie bekeken, wat wel aan te raden is als je de Duitse taal machtig bent. Jammer dat het plot in feite maar om één ding draait en daardoor af en toe wat snelheid mist en op momenten iets te saai wordt. De sfeer van de film is echter prima; mooie plaatjes van de omgeving, al dan niet met de computer gemaakt. Wat betreft de cast ken ik eigenlijk alleen Otto. Hij deed het niet slecht, was misschien nog net iets te serieus, maar helaas: hij komt niet in de buurt van de enige échte Catweazle.