• 9.373.175 stemmen

Geregisseerd door: Miguel Salazar

Met onder meer: Ciro Galindo en Esneider Galindo

Gesproken taal: Spaans

Plot Ciro y Yo

Ciro Galindo werd in 1952 in Colombia geboren. Oorlog achtervolgde hem overal. Ciro’s kinderen werden geronseld door het leger en zijn familie werd meermaals verdreven. Zijn leven is een samenvatting van Colombia’s geschiedenis. In deze docu duikt Ciro in zijn verleden om zijn leven weer op te bouwen.

avatar van Mr Thee

Mr Thee

Wat een hartverscheurende docu is dit! Gisteren gezien op mubi. Ciro vertelt zijn verhaal en zijn vriend -fotograaf van oorsprong- begeleid hem door het verhaal van Colombia van de afgelopen dertig jaar te vertellen met dicht op de huid gesprekken, historische beelden en prachtige natuurshots. Met een brok in de keel heb ik dit verhaal tot me genomen en een nieuw stapje in de filmreis door Colombia genomen. Stap voor stap leer ik het land kennen, waar ik ooit besloot "toch maar niet heen te gaan" ondanks dat ik daar familie kon bezoeken.

Ps. een reis is compleet door de locatie van de film te bepalen: deze film speelt zich af in Meta (departement) , met als centrale stad Villavicencio (klik voor korte 3 op Reis - afl. (9 min.) en het de plaatsje met een droevige geschiedenis (massamoord) en een natuurwonder van La Macarena (Meta), in Bogota en in San Martin (Meta).

De filmreis:

Tantas Almas (2019) speelt zich afaan de lange Magdalena (rivier).

Pájaros de Verano (2018) over Wayuu, wonend op de grens/ schiereiland nabij Venezuela

Wensenlijst:

La Fortaleza (2020)

El laberinto | IFFR (short)