• 9.377.538 stemmen

Genre: Sciencefiction

Geregisseerd door: Jeff Desom, Saman Kesh en Dugan O'Neal

Met onder meer: Josh Peck, Lina Esco en Wilson Bethel

Plot Doors

"Forget everything you know about the universe."

Zonder waarschuwing verschijnen er plotseling miljoenen mysterieuze buitenaardse "deuren" over de hele wereld. Haastig om de reden van hun komst te bepalen, moet de mensheid samenwerken om het doel van deze kosmische anomalieën te begrijpen. Bizarre voorvallen rond de bewuste deuren doen de mensheid twijfelen aan hun eigen bestaan en een veranderde realiteit als ze proberen die te openen.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Aardig experimenteel vierluik dat niet veel antwoorden biedt. Vind ik helemaal prima.

"I'm NoT a SHe!" Jammer dat deze onzin ook hier is doorgedrongen.

avatar van macrobody

macrobody

Als je iets zoekt om 81 minuten van je leven totaal te verspillen aan iets waar je absoluut niets aan hebt en niets aan zal hebben dan is dit de perfecte film. Ik wist dat ie slecht ging zijn maar zo slecht? Hoe krijg je dat voor elkaar?

Ze hadden blijkbaar wel een goedkoop geluidseffect op de kop weten te tikken van een overvliegende straaljager, die werd namelijk de hele film door ingezet.

Als we nu naast politiek correcte crap ook nog eens talentloze verhalenvertellers gaan inzetten puur om de diversiteit op te krikken dan kan ik alleen maar hopen dat de klimaatverandering ff een tandje bijzet zodat er snel een einde komt aan deze nachtmerrie of inderdaad een paar miljoen van die deuren. Je hoeft alleen maar te zeggen dat het passeren van zo'n deur je immuun maakt van een of ander virus en je bent gelijk verlost van een hoop mensen die totaal het spoor bijster zijn. Eigenlijk jammer dat deze film pure science fiction is.

avatar van newG

newG

Best een goeie low budget film. Het verhaal is erg intrigerend en wordt bewust mysterieus gehouden. Ik wist niet op voorhand dat de film uit verschillende delen bestaat met verschillende acteurs en regisseurs, en de kwaliteit is niet altijd even hoog, het laatste deel mocht van mij zelfs volledig geschrapt worden want het haalde voor mij persoonlijk de score van de film flink naar beneden. Al bij al een leuke film om eens gezien te hebben

Njah, fijn filmpje, toch concept, goed uitgevoerd.

Valt me wel op dat ik de laatste tijd meer anthology projecten zie waar gestreefd wordt naar meer coherentie. Deze doet erg denken aan Portals, oftwel een soort van Cloverfield-mini.

Tweede short veruit de beste, deed me sterk denken aan Magnetic Rose.

avatar van joolstein

joolstein

Niet zo heel veel mis met deze Sciencefiction anthologiefilm van vier segmenten. Het bezit een veelbelovend uitgangspunt: uit het niets verschijnen er meerdere buitenaardse deuren over de hele planeet Aarde. (de film heeft een laag budget dus zou ik miljoenen weglaten?) Er zijn verder genoeg intrigerende ideeën en pakkende beelden om het de moeite van het bekijken waard te maken. De film bewijs dat je met ijzer, magneten en de vraag; "wat is er in godsnaam aan de hand?" redelijk wat spanning kan opwekken! Ook nog best redelijk samenhangend voor een anthologiefilm, (meerdere regisseur is vaak veel verschillende stijlen) De drie hoofdverhalen spelen zich af in dezelfde wereld en binnen dezelfde situatie, alleen op verschillende tijdstippen, verbonden door een pod-caster genaamd Martin Midnight.

Je begint met de "Lockdown" waarin vier middelbare scholieren met een focus op Ash, die niet-binair is, lig. Geluiden van sirenes, helikopters en jets en een deur die rechtstreeks spreekt met hen. Het bouwt solide spanning op en een goed sfeervol begin!

Door met 'Knockers' waarin drie vrijwilligers een deur binnen gaan en worden geconfronteerd met wat er aan de andere kant is. Het langste en meest ontwikkelde segment. Het valt op door de intrigerende droomlogica van de steeds veranderende realiteit. Wel jammer de aanwezigheid van Josh Peck (buidelrat/Opossum Eddie uit Ice Age)

Vanaf hier werd het wel iets minder dynamisch In dit derde, "Lamaj", voert een geïsoleerde man in het bos illegale experimenten uit op een deur, met behulp van geluidssysteem. Deze lijkt geweld af te keuren en voorstander te zijn van verbinding. Wat niet goed strookt met het vierde en enige tegenvallende segment (wat geen eigen titel kreeg) Hier zie je in een video-interview twee pratende hoofden.

Nu hou ik ook wel van een anthologiefilms zo op zijn tijd en deze wist voor mij zeker genoeg mysterie op te wekken om het interessant te houden.

avatar van schumacher

Deugmeuk

Flauwekul

avatar van pamela200

pamela200

De titel en beschrijving leken mij wel wat. SF; andere planeten of dimensies bezoeken via deuren (stargate?). Onder de rubriek mystiek. Maar wat een teleurstelling. Een bloemlezing en gewauwel over rotsen die tijden bestaan en meemaken. Low budget film, but how low is low? Jammer het kon mij niet boeien. 1 point.

avatar van Phantasm

Phantasm

Wat een flauwekul allemaal.

avatar van EIGER3970

EIGER3970

Wat heb ik nog toe te voegen? Maken er toch een sfeerschepping van.