• 9.373.533 stemmen

Geregisseerd door: Gregory Plotkin

Met onder meer: Brian Awadis, Vanessa Lyon en Murrugun the Mystic

Plot Crimson

"A FaZe Clan Film"

FaZe Rug heeft net een huis van meerdere miljoenen gekocht wat helemaal 'smart' is ingericht. Hij komt er echter achter dat hij in zijn droomhuis niet zulke vriendelijke buren heeft. Als hij achterdochtig wordt, onderzoekt hij het huis ernaast en ontdekt hij dat de sinistere personages die naast hem wonen niet zijn wie ze lijken.

avatar van Rickyman

Rickyman

Een zeer vervelend en oninteressant filmpje over een vlogger die zijn buren verdenkt van duistere praktijken..
Erg voorspelbaar dus en teleurstellend ook, het is één grote flauwe grap.

avatar van Shadowed

Shadowed

Slecht.

Een behoorlijke terugslag voor Plotkin, die met zijn themaparkhorrorfilm Hell Fest best aardig op weg was om een bekwaamde horrorregisseur te worden. Crimson is echter een nogal vreemde film. Lijkt ook meer geregisseerd te zijn door FaZe Rug zelf, want het voelt erg aan als doorsnee YouTube-voer.

Vraag me dan ook af tot in welke mate Plotkin vrijheid heeft gekregen om überhaupt een bijdrage te leveren. Crimson neemt de rol aan van een FF-film, maar doet dit op een nogal vreemde manier. Buiten het feit dat de arrogantie er vanaf spat weet Plotkin ook gewoon kwalitatief te weinig toe te voegen. Richting de slotfase komen pas de eerste degelijke ideeën voorbij lopen, en dat zijn dan enkel en alleen clowns.

Verder ook behoorlijk slecht geacteerd. Ik kreeg het idee dat we sympathie voor FaZe Rug moeten voelen, maar de compleet achterlijke manier waarop hij zich gedraagt maakt dit voor de kijker compleet onmogelijk. Zijn angst voelt erg onoprecht aan. Zijn vriendjes zijn overigens niet veel beter. Nogal ongemakkelijke prestaties die ze eerder als domme lullen neerzetten dan ondersteunende buddies.

Het is niet perse dat deze film zo lelijk is, maar het slaat gewoon nergens op. Er is een verschil tussen geen logica includeren, en van een hele andere planeet komen. Film hangt als los zand aan elkaar en levert niet af op spanning. Voor een groot deel komt dat clownsconcept er ook maar matig uit. Er mag dan binnen 3 minuten een random ballon over de straat zweven, maar structuur en consistentie is er niet.

Nee, ik snap niet waarom Plotkin dit een goed idee vond. Misschien dat het op voorhand nog wel een aardig idee leek te zijn, maar de uitvoering is erg brak te noemen. Typische film uit de pen van een YouTuber die waarschijnlijk even kort zat op geld. Brak geschreven, niet spannend en volslagen idiote karakters die tot overmaat van ramp gewoon zichzelf lijken te spelen. Verzorg je scalp goed na het kijken van deze film, want je zal er genoeg overheen krabben.