• 9.373.593 stemmen

Met onder meer: Fjodor Jozefzoon en Dylan Nieuwland

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Gesproken taal: Nederlands

Plot Wagon

Als ze niet in staat zijn samen deel te nemen aan een dansfeest in hun dorp, zoeken Nick en Gregory hun toevlucht in een verlaten goederenwagon. Daar moeten ze een antwoord zien te vinden op een enkele vraag: 'wat zou er gebeurd zijn als we samen naar het dansfeest waren gegaan?' De afweging zal hun relatie op de proef stellen.

avatar van tbouwh

tbouwh

Het eerste shot is een geweldige binnenkomer (letterlijk) waarbij dynamisch camerawerk samengaat met de meer dan geslaagde score. Doordat boksen naar de voorgrond geschoven wordt, zit de film bedoeld of onbedoeld direct in wat je haast een traditie kunt noemen van films rond ''toxic masculinity'' (Raging Bull etc.). Die films gaan ook nooit écht over boksen maar over identiteit. Het beeld heeft een warmte meegekregen die ik waardeer in analoge cinema, maar de short is 'gewoon' digitaal geschoten, dus dat waardeer ik. Het einde blijft 'stil' en zonder laatste woord. Daarmee vind ik het begin en einde van de film met stip het best/fijnst en had het middenstuk naar mijn smaak nog best wat directheid in de dialogen mogen inleveren.

Staat op Cinetree.

avatar van John Milton

John Milton

tbouwh schreef:

Die films gaan ook nooit écht over boksen

Dat was precies waarmee ik jaren geleden probeerde Miss Milton over te halen om een keer Rocky of een dergelijke film te kijken, die ik al meermaals had opgezet (en weer af had moeten zetten). Uiteindelijk een keer doorgedrukt, en met succes; ze vond hem geweldig en zat schaduwboksend op de bank. Sindsdien is 'net als met boksfilms' nog net geen running gag geworden, waarmee we bedoelen: het is maar de setting waar een menselijk drama zich afspeelt. En dat kan prima een setting zijn waar je helemaal niets mee hebt, of het nu voetbal, formule 1, boksen, ballet of de influencerwereld is, om maar iets te noemen.

Helaas overtuigde het acteerwerk mij hier niet, en in een short met karakters die je nog weinig door hebt zien maken (in tegenstelling tot Stallone wanneer hij Adriaaan roept) doet dat direct iets met je waardering. Ik voelde het niet.